![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam zapytanie ... Robię właśnie system newsów na podstawie tutoriala i jest tam takie coś Otwórz phpmyadmin i utwórz nową tabelę : CREATE TABLE newsy ( id INT PRIMARY KEY AUTO_INCREMENT, nazwadnia VARCHAR(12), dzien INT, miesiac INT, rok INT, temat VARCHAR(100), wiadomosc TEXT ) No i jak to zrobić... ja jestem zielony w tym ... sciągnąłem nawet phpMyAdmin-2.2.4 ale nie wiem co z nim zrobić PROSZE POMOCY ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
www.phpmyadmin.net
Niezbedne informacje do konfiguracji masz na tej stronie, a dodatkowe informacje co trzeba gdzie wpisac masz w pliku konfiguracyjnym config.inc.php. Wpisujesz adres twojego katalogu z phpmyadminem. Nastepnie: Tworzysz jakas baze, po prawej masz liste roziwjana, wybierasz swiezo co utworzona baze, otiwera ci sie strona, kilkasz na SQL (ew. zapytanie SQL), wklejasz kod i klikasz Wykonaj |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj masz dokumentacje PHPMyAdmin po polsku http://www.phpmyadmin.net/pma_localized_do....5.2-pl1-1.html
Po instalacji otwórz phpmyadmin'a w przeglądarce: Wybierz baze danych po lewej (rozwijana lista). Następnie po prawej jest 5 zakładek, wybierz SQL i wklej do tego pola to zapytanie i kliknij Wykonanie. -------------------- Warsztat: Apache 1.3.29 / PHP 4.3.4 / MySQL 3.23.58 / Winsyntax
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam was ale ja naprawde nic z tego nie rozumiem ... a bardzo potrzebuje tego!
Oto ten tutek gdzie jest to polecenie ktore napisalem wyzej http://www.flash-freaks.com/index.php?modu...wpage&pageid=22 Bardzo was prosze jeśli mógłby ktoś mi wytłumaczyć co i jak zrobić aby utworzyć tą tabele. Chodzi mi o to żeby ktoś mi powiedział co otworzyć i co gdzie wpisać. BARDZO WAS PROSZE O POMOC!!! ![]() Aha i jeszcze jedno pisze tu ze "Odtaruj lub odzipuj dystrybucję (pamiętaj by odzipować także podkatalogi): wywołaj tar -xzvf phpMyAdmin_x.x.x.tar.gz" czyli co mam zrobić? ![]() Ten post edytował e.Bobi 28.11.2004, 17:04:39 |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeciez powiedziano Tobie dokladnie co zrobic
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Aha i jeszcze jedno pisze tu ze "Odtaruj lub odzipuj dystrybucję (pamiętaj by odzipować także podkatalogi): wywołaj tar -xzvf phpMyAdmin_x.x.x.tar.gz" czyli co mam zrobić To co tam było napisane to dla Linuxa. Jeżeli masz windowsa to ściągnij Total Commander'a i nim rozpakuj archiwum phpMyAdmin_x.x.x.tar.gz Ten post edytował peterj 28.11.2004, 18:17:13 -------------------- Warsztat: Apache 1.3.29 / PHP 4.3.4 / MySQL 3.23.58 / Winsyntax
|
|
|
![]()
|
|
hehe witam jeszcze raz .... i jeszcze raz przepraszam za moje LAMERSTWO
$cfg['Servers'][$i]['host'] = 'localhost'; ... tutaj mam wpisać mój adres IP czy co? $cfg['Servers'][$i]['user'] = 'nazwa_twojego_uzytkownika'; tu to wiem co ![]() $cfg['Servers'][$i]['password'] = 'twoje_haslo'; tu też wiem co ![]() $cfg['Servers'][$i]['only_db'] = 'nazwa_twojej_bazy_danych'; a tutaj co? musze wpisać w załóżmy notatniku to co jest niżej i zapisać jako newsy.php czy jak .... ![]()
![]() AHA TUTAJ TO POWINNO BYĆ ALE COŚ NIE DZIAŁA!! http://www.dentis.com.pl/main.php Ten post edytował e.Bobi 30.11.2004, 17:35:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:52 |