![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z kodowaniem polskich znaków w MySQL na serwerze BOO.pl. Gdy wstawiam jakieś dane do tabeli przez phpmyadmin, to wszystko jest OK, polskie znaki się wyświetlają, ale inaczej jest jeżeli robię to przez skrypt.
W necie przeczytałem, że potrzebne jest ustawienie zmiennej character_set_server np. z latin1 na utf8, ale wpisuję: "SET character_set_server=utf8" i nic się nie zmienia. O dziwo to samo polecenie działa z powodzeniem na localhoście. Ustawienia mam następujące: character_set_client utf8 character_set_connection utf8 character_set_database utf8 character_set_filesystem binary character_set_results utf8 character_set_server latin1 character_set_system utf8 character_sets_dir /usr/local/share/mysql/charsets/ kodowanie tabeli: utf8_general_ci kodowanie w skrypcie: utf8 Próbowałem też poleceń "ALTER DATABASE.." itp., ale nic to nie dało |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:42 |