![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z umieszczeniem użytkowników, którzy zagłosowali w ankiecie na stronie showthread.php pod obrazkami pollbar.gif. Chcę aby każda nazwa usera była umieszczona zgodnie z jego głosem pod danym pollbarem na stronie głosowanej czyli showthread.php. Mam problem konkretnie z umieszczeniem każdego użytkownika pod pollbarem (pollbar.gif), który głosował w ankiecie. Chcę wykluczyć hiperłącze "wyniki ankiety", a zamiast otwierania nowej strony z samymi wynikami chcę od razu wyniki na ankiecie. Nie znam się na php na tyle by zmodyfikować showthread.php Jest możliwość przeniesienia tabeli:<table class="tborder" border="0" cellspacing="1" cellpadding="4"> w wyniku ankiety: polls.php?action=showresults do: showthread.php czyli podmiany wyświetlenia ankiety na wyniki ankiety (to się różni tylko tym, że w wyniku ankiety jest pokazane kto na co głosował). Po prostu chcę wyświetlić użytkowników nad postem, pod pollbarem, którzy głosowali w ankiecie od razu bez naciskania na "wyniki ankiety" Mam nadzieje, że teraz wszyscy zrozumieją ^^ __________________________________________ Według mnie znalazłem w polls.php kod odpowiedzialny za widzialność wyniku ankiety dla administratorów i innych grup. Chodzi tu o to, iż po zrobieniu ankiety tylko admin widzi kto na co głosował. Chciałbym aby osoby, które zagłosowały w ankiecie były widoczne dla wszystkich ! Oto kod: Cytat $imagewidth = round($percent/3) * 5; $comma = ''; $guest_comma = ''; $userlist = ''; $guest_count = 0; if($poll['public'] == 1 || is_moderator($fid)) { if(is_array($voters[$number])) { foreach($voters[$number] as $uid => $username) { $userlist .= $comma.build_profile_link($username, $uid); $comma = $guest_comma = $lang->comma; } } if($guest_voters[$number] > 0) { if($guest_voters[$number] == 1) { $userlist .= $guest_comma.$lang->guest_count; } else { $userlist .= $guest_comma.$lang->sprintf($lang->guest_count_multiple, $guest_voters[$number]); } } } Niestety nie znam się na PHP i nie wiem czy na pewno ten kod odpowiada za wyświetlanie w wyniku ankiety kto na co głosował. Jeżeli jednak to jest ten kod to myślę, że można go przerobić tak, aby wszyscy widzieli osoby, który oddały głos. Mógłby ktoś pomóc w przerobieniu tego kodu, albo jeżeli jest niewłaściwy to wysłać dobry kod. Zmienna odpowiedzialna za wyświetlenie użytkowników, którzy zagłosowali: $userlist Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznij od
<?php var_dump($userlist); ?> i pokaż co własciwie Ci wyświetliło -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oświeć mnie gdzie mam to umieścić
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zaraz zatym co ty podales
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
totalnie nic mi się nie wyświetla nowego. Bez zmian.
Jest możliwość napisania skryptu, który pobierze głosy i wyświetli je gdzieś na stronie głównej ? Co najważniejsze, czy na tym forum jest ktoś kto by taki skrypt napisał za darmo. Lub nakierował do poradnika jak takowy napisać ![]() |
|
|
![]()
|
|
w źrodlestrony widac NULL?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Żeby była jasność:
edytowałem plik polls.php dodając var_dump($userlist); (dla pewności zamieszczam całą długą pentlę for): http://wklej.org/id/1431848/ Potem wszedłem w ankietę i kliknąłem źródło strony: http://wklej.org/id/1431849/ Jak widać nie ma żadnego null. |
|
|
![]()
|
|
Sprobuj wkleic bez znacznika otwarcia i zamkniecia php czyli tylko
var_dump($userlist); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kod } } } var_dump($userlist); eval("\$polloptions .= \"".$templates->get("polls_showresults_resultbit")."\";"); } kawałek kodu (bez <php ?>) Nadal bez żadnego null ani niczego innego. Jakieś propozycje lub ostateczności ? |
|
|
![]()
|
|
zaglosuj zajrzyj i wklej jeszcze raz zerkniemy
EDIT szit to myBB http://phpbb3.pl/viewtopic.php?f=686&t=15389 Ten post edytował fate 4.08.2014, 11:07:13 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
rozwiąże problem na własną rękę od teraz...
ten skrypt jest pod phpbb a nie mybb... Jak dla mnie close |
|
|
![]()
|
|
wymiękłeś
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:40 |