![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, problem jest dość szeroko poruszany w internecie ale ciężko znaleźć prostą odpowiedź.
W sktócie, chce zrobić sktypt który: 1. Załaduje na stronę obrazki poprzez jquery append 2. Poczeka aż one się załadują 3. Odczyta szekokość całego kontenera do którego się załadowały. Obrazki ładuję do tabeli bo tego wymaga dalsza (tu nie zamieszczona) część skryptu, ale to nieistotne. Wiem, że jest wiele pluginów do ładowania obrazków. Czy ktoś mógłby powiedzieć jak zmodyfikować ten skrypt tak żeby działał jak w założeniach ? Teraz problem polega na tym że skryp przelatuje szybciej niż obrazki (specjalnie duże) się załadują i odczytana w konsoli szerokość jest zero. po odświeżeniu strony jest już wszystko ok. Żeby sprawdzić błąd ponownie trzeba wyczyścić pamięć podręczną przegądarki i ją zresetować. Oto kod: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czekasz aż obrazki się załadują, po skończeniu ładowania mierzysz szerokość kontenera.
Temat: AJAXPHPpreloader dobrze |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak powyższe by się miało do mojego kodu bo po prostu nie kumam tamtego tematu.
Próbowałem z funkcją .load() z jquery ale ona poprostu nie działa dla obrazków. Ten post edytował m72 1.08.2014, 16:30:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak:
var images=$('#fotokontener td img'); reszta bez zmian. Mierzenie kontenera w linii 8. Proponuję Ci wywoływanie kodu JS wewnątrz funkcji ready(). |
|
|
![]()
|
|
Nie bardzo kumam jak to działa ale DZIAŁA ! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dzięki.
Zamieszczam cały działający kod gdzi w 2 miejscach jest odczytywanie szerokości kontenera i widać ze dopiero po załadowaniu zdjęć jest ok. Kod się pewnie komuś przyda bo to bardzo często poruszany temat na forach ale nigdzie nie ma tak prostego rozwiązania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:18 |