![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chodzi o sesje - mam takie skrypty
sesje1.php
sesje2.php
w pierwszym rejestruje zmienne sesyjne na dwa sposoby tablica $_SESSION i funkcją session_register na końcu jest link do drugiej strony gdzie sprawdzam te zmienne i otóż zawsze wychodzi że moje zmienne są nie zarejestrowane. Mam serwer Apache z php 4.3.2 dlaczego tak sie dzieje, przecież powinny byc zarejestrowane. z góry dzieki za pomoc Ten post edytował 1maciek 28.11.2004, 01:39:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat z manuala:
Cytat Jeśli używane są tablice $HTTP_SESSION_VARS/$_SESSION i i wyłączona jest opcja register_globals, nie powinno się używać session_register(), session_is_registered() i session_unregister(). Zdecyduj sie na jeden sposób rejestracji zmiennych. session |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
dzieki ale to nie to
mam wyłączone register_globals i nawet gdy usune linie z funkcjami register to nic nie zmienia zmienna z tablicy $_SESSION dalej jest nie zarejstrowana koniec tematu sam rozwiazalem problem - ale dlaczego nikt nie wpadl na to zeby mi powiedziec ze w php.ini trzeba podac 'session.save_path' sciezke do katalogu gdzie tzrymane sa id sesji jak podalem istniejacy katalog odrazu zadzialalo narazie Ten post edytował 1maciek 28.11.2004, 23:27:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:04 |