![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nie znam się zbytnio na tym dla tego szukam pomocy na forum. Posiadam sklep na prestashop do tego mam plik importu który uruchamiam z konsoli przez php import.pl . Import pobiera dane z pliku csv wszystko działa ale bardzo wolno. Przetestowałem już parę VPS i tylko na jednym mysql zapisywał z prędkością 7MB/s (dysk ssd). Moim zdaniem to trochę za mało. Bynajmniej program mysqltuner.pl pokazuje 100% zapis. Z analizy mojej i obserwacji procesów podczas importu są 2 procesy mysql które wykorzystują procesor po 30-40%, i jest proces php import.pl który co jakiś czasz się pokazuje i użyje jakies 20%- tak jak by wysyłał dane do mysql a mysql dalej je obrabiał. to są moje dane my.cf Kod [mysqld] local-infile=0 innodb_file_per_table max_connections =200 table_cache = 69000 join_buffer_size = 8000M query_cache_type = 1 query_cache_limit = 5096M query_cache_size = 256M key_buffer = 16M thread_cache_size = 8 Teoretycznie mogę zmienić maszynę która bedzie miał 128gb ramu ale czy jest sens. Potrzebuję zwiększyć prędkość zapisu i działania mysql. Ja to rozumiem że jak zwiększe zapis mysql na dysk to szybciej się będzie ładował import? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie Ci się śpieszy? Jaka wielkość CSV, jakie dane. ile tych danych.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest dość szybkie: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/load-data.html
-------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:02 |