![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc .
mam problem z 1 z skryptow. pokazuje mi takie cos niewiem co mam z nim juz robic dlatego prosze was o pomoc Kod php Warning: Division by zero File: inc.Spary.php (/home/bondzik/public_html/mgc/modules/spary) Line: 153 Database error: Invalid SQL: select * from mgc_spary order by time desc limit 0, MySQL Error: 1064 (You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1) Session halted. jesli ktos chce zobaczyc ten skrypt w pelnej postaci moze go sciagnac http://gs106.internetdsl.tpnet.pl/~bondzik/spary.zip Bardzo was prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi się że masz gdzieś w skrypcie źle zformuowane zapytanie SQL.
i tak OT ale ciekawi mnie co to za skrypt? Ten post edytował ARJ 27.11.2004, 20:50:38 -------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 1 Dołączył: -- Skąd: Rogożnik /K-ce/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jeśli zadajesz takie pytanie do bazy:
to wynikiem nie będzie żaden rekord, ponieważ ustawiłeś LIMIT 0. Jeśli chcesz np. 5 wyników, to ustaw LIMIT 5. Jeśli natomiast chodzi Ci o zapis z parametrem określającym zaczęcie liczenia, to ustaw LIMIT 0,10 - wówczas zapytanie wyświetli 10 rekordów zaczynając od rekordu 0. Można też oczywiście zastosować zapis LIMIT 20,10, co z kolei zwróci 10 rekordów zaczynając od rekordu 20-go. Nie wiem natomiast czy tylko w tym leży problem, ponieważ męczę się teraz z własnymi stuffami i niestety nie mam czasu looknąć na Twoje kody. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Blad sql moze wynikac z tego ze nie mozna wykonac zapytania: "... LIMIT 0"
A 0 pochodzi od $this->show, ktore nie ma przypisanej wartosci, wiec jest = 0, na co wskazuje blad dzielenia przez zero: Cytat php Warning: Division by zero File: inc.Spary.php (/home/bondzik/public_html/mgc/modules/spary) Line: 153 Cytat $pages = ceil($this->db->Record['count'] / $this->show); W zadnym z plikow nie ma przypisania $this->show = .... -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:13 |