![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, posiadam menu i chcę zrobić HOVER w nim..
Standardowo, czyli gdy nie jest najechany to nie ma w nim żadnego tła, tylko jest zwykły obrazek.., natomiast gdy chcę najechać na obrazek chcę, aby tło się zmieniło na inny kolor i dodatkowo aby ten obrazek również się zmienił.. Mój kod:
I tym sposobem zmienia mi się bez problemu tło na kolor żółty, lecz chce jeszcze osiągnąć, aby ten obrazek zmieniał się na inny i dodatkowo jeszcze to tło zmieniało się na kolor żółty.. Coś takiego mam: http://jsfiddle.net/88BL3/ I chcę aby ten "Domek" zmieniał się dodatkowo na kolor czarny po najechaniu Tutaj jest obrazek: http://i.imgur.com/iRyyrEt.png ![]() Dosyć dawno nie kodowałem i zapomniałem jak się to robi, może mi troszkę pomożecie ? Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje za pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej by było, gdybyś ten domek znalazł w jakiejś czcionce, bo takie jednokolorowe obrazki aż się o to proszą. Ma to wiele korzyści, m.in. właśnie możliwość wyboru dowolnego koloru.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można tak zrobić, nie myślałem nawet o tym sposobie
![]() Może znasz taką czcionkę ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jednak w moim przypadku mi to nie pomogło, bo bardzo dużą czcionkę muszę ustawić aby był on o wymiarach 22x22 px.., wiec chyba pozostanę przy 1 sposobie.
Ma ktoś jakieś pomysły ? |
|
|
![]()
|
|
No ale w czym problem? To opakuj go w <span> i nadaj duży rozmiar czcionki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 19 Dołączył: 27.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ewentualnie możesz przygotować 2 grafiki, jedną ustawić jako tło, a potem zmienić je przy pomocy :hover.
Drugie rozwiązanie to danie dwóch zdjęć na siebie i po najechaniu górnemu dać opacity:0. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeden obrazek, tam gdzie ma się zmieniać kolor, przezroczysty, pozostałe tło, jednolity kolor. Zmieniasz tylko background-color.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:15 |