![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Symfony2 mam zrobiony formularz logowania, gdzie po podaniu loginu oraz hasła, aplikacja wyświetla widok. W widoku tym przy pomocy polecenia
mogę wyświetlić nazwę zalogowanego użytkownika. Problem w tym że nie wiem jak to działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i prosiłbym o namiar na dokumentację, źródła abm mógł to pojąć. Dodatkowo interesowałoby mnie pobieranie danych sesyjnych. Szukałem, szukałem, ale chyba nie jestem w tym dobry skoro w końcu proszę was znów o pomoc ... EDIT: żeby nie było że jestem całkiem zielony.. wiem że mowa tu oczywiście o Twigu. Znalazłem w dokumentacji bardzo fajny przykład: Renderujemy zmienną $name do szablonu
w samym szablonie natomiast:
Ale chodzi mi konretnie o to czy: 1. Dostęp do użytkowników zalogowanych do aplikacji przy pomocy modułu Security w Symfony2 odbywa się zawsze poprzez app.user? 2. Jak mogę wyświetlić wszystkie elementy user bo rozumiem że jest to tablica? (próbowałem nie wychodzi) 3. I ponawiam pytanie dotyczące źródeł i obsługi sesji. Ten post edytował kosmos 26.07.2014, 17:23:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:49 |