![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem, że wysyłam żądania poprzez ajax a czas odpowiedzi 20 - 50 sek. co raczej nie jest normalne. Właściwie to chodzi mi o namierzenie przyczyny tego stanu rzeczy.
Najdziwniejsze jest to, że jeśli generuje te żądania w niewielkim odstępie czasowym to strony są wczytywane w czasie ok. 1 sek. Opiszę to dokładniej: Wysłanie żądanie z poziomu JS
Skrypt obsługujący ajax w kontrolerze, tutaj kombinowałem z cache - ale nie jestem pewien czy to dobrze robię:
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaraz, 20 sekund czeka na odpowiedź z kontrolera?
PS. Weź popraw te spaghetti, bo oczy krwawią ![]() -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak taki jest czas odpowiedzi na akcję kontrolera tą widoczną u góry.
Kod jest taki bo nie wiem jak zwrócić z ajaxa cały formularz -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod jest taki bo nie wiem jak zwrócić z ajaxa cały formularz http://symfony.com/doc/current/cookbook/fo...submitted-forms -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ten problem objawia się na localu czy gdzieś na serwerze zdalnym? (jeżeli na localu, to jeszcze powiedz czy masz windowsa 8).
|
|
|
![]()
|
|
Prawdopodobnie to mogła być kwestia braku zainstalowanego APC accelarator, po instalacji działa wyrażnie szybciej, aczkolwiek jeszcze wybadam sprawę dokładniej bo sam jestem tego ciekawy.
Serwer to zdalan maszyna z Debianem. -------------------- gry flash online
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:27 |