![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chcialem zapytac czy ktos moze ma jakies info albo dokumentacje od phpbb jakie dane sa tworzone przy logowaniu? MusE zrobic integracje strony z forum i chcialem sie dowiedziec co forum tworzy w momencie autoryzacji i jakie parametry trzeba przekazac zeby sie wstrzelic w ten mechanizm ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod formularza logowania jest taki:
Czyli możesz np. cURL-em wysłać żądanie POST do pliku login.php wysyłając odpowienie wartości pól. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wygląda formularz to ja wiem, chodzi mi o przeskoczenie logowania tylko utworzenie cisastek/sesji takich jak tworzy phpbb bez koniecznosci autoryzacji bezpośrednio przez forum
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ostatnim zdaniu napisałem Ci jak to zrobić. To lepsze niż próby generowania ciastka ręcznie.
|
|
|
![]()
|
|
Ale curl nie wchodzi w gre.. Musze sie zalogować do forum nie znajac hasła do konta
|
|
|
![]()
|
|
No to jak to sobie wyobrażasz? Na jakiej podstawie ma Cię zalogować? Gdyby to było wykonalne, to by był mały problem, nie sądzisz?
|
|
|
![]()
|
|
jeżeli coś takiego odbywa sie w ramach tej samej domeny to uważam że nie jest to jakimś wielkim "cudem", logowanie/rejestracje mam juz na stronie i potrzebuje przeskoczyć etap logowania na forum i tyle
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a poczytaj tutaj:
http://phpbb3.pl/viewtopic.php?f=10&t=66 po prostu stwórz from u siebie na stronie z adresem akcji logowania na forum. Da sie też jakoś przekierować na pierwotną stronę jeśli, są prawidłowe dane. Ta opcja jest bezpieczna i w miarę prosta według mnie bez sensu jest budować cały nowy skrypt logowania i weryfikacji danych... Ten post edytował xxdrago 24.07.2014, 21:40:14 -------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.phpclasses.org/package/3203-PHP...m-remotely.html
http://www.phpkode.com/source/p/curl-phpbb...phpbb.class.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
mozna załatwić to zwykłą klasą
Nie trzeba pakować całego wielkiego curla, tylko ze mnie nie o to chodzi.. |
|
|
![]()
|
|
cURL nie jest znowu taki wielki
![]() |
|
|
![]()
|
|
Wielki czy nie, do problemu sie nie nadaje..
![]() chodzi mi konkretnie o to: $auth->login( $userobj['username'], $userobj['password'], true, 1, 0); Co tutaj sie dzieje że user jest zalgowany ? Jakie parametry sie ustawiają Ktoś ma jakieś pomysły ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:49 |