Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Jak zvalidowac plik xhtml z arkuszem dla handheld?, Validator pozwala na skale szarosci...
wapmaster

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Zrobilem stronke i podpialem do niej dwa arkusze stylow - jeden dla wszystkich, drugi dla palmtopow i komorek (handheld). W tym momencie strona przestala sie validowac pod wzgledem CSS sad.gif. Validator pozwala w "mobilnym" stylesheecie na uzywanie tylko kolorow ze skali szarosci, mimo, ze w wiekszosci przypadkow telefony i pamly bez problemu poradza sobie z normalnymi kolorami. Czy mozna jakos ukryc przed validatorem linijke w ktorej jest odwolanie do handheld? Jak rozwiazac ten problem?

Pozdrowienia dla all

--------------------
www.wapmagazine.pl pierwsza w Polsce bezplatna gazeta dostepna przez komorke i WWW !
Go to the top of the page
+Quote Post
BugTomek

-----

Coś mi się tu nie zgadza - sprawdzałem moje arkusze w http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator-upload ustawiając Medium na handheld i Profile na mobile (oraz kombinacje tych ustawień) i nie wskazało żadnych błędów. Nie słyszałem nigdy o kłopotach ze skalą szarości.
+Quote Post
wapmaster

-----

Juz sie validuje. Nie wiem o co chodzilo :/

--------------------
www.wapmagazine.pl pierwsza w Polsce bezplatna gazeta dostepna przez komorke i WWW !
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:14