![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 3 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam sobie taki kod:
Chciałbym w kontrolerze sprawdzić czy ciasteczko istnieje i jeśli istnieje to je wyświetlić w przeciwnym przypadku stworzyć je, jak mogę to zrobić ? -------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
isset($value) zawsze zwróci Ci true, poczytaj o isset oraz o Cookie::has -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten isset jest tam zbędny.. No i co jest twoim problemem w tym kodzie, bo nie do końca rozumiem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten isset jest tam zbędny.. No i co jest twoim problemem w tym kodzie, bo nie do końca rozumiem. Szemrane sprawdzanie czy ciasteczko istnieje, Cookie::get nie ma w api jasno określone jak się zachowa gdy ciasteczko nie istnieje -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 3 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i co jest twoim problemem w tym kodzie, bo nie do końca rozumiem. Problem jest taki że ten kod po prostu nie działa, zmienna $value zawsze jest pusta a if wyświetla stworzono ciasteczko? Zastanawiam się co robie źle ? dokumentacja mówi o przesyłaniu ciasteczka w responsie ale ja chce je po prostu zdefiniować/zapisać/odczytać w kontrolerze i to wszystko hmmm Ten post edytował marcus753 23.07.2014, 22:39:43 -------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
memory - dzięki za odpowiedź o to mi chodziło
![]()
tworzy nam ciasteczko które będzie widoczne dopiero przy następnym odświeżeniu strony natomiast funkcja:
tworzy nam ciasteczko które następnie musimy dodać do response i wtedy będzie widoczne od razu - dobrze rozumiem ? w związku z tym mam 2 pytania: jak usunąć ciastko ? funkcja forget nie działa:
Rozumiem że korzystając z response dodaje ciastko na zasadzie:
tylko jak to sformułować abym wpisując to w pliku routes.php mógł zwrócić wybrany kontroler ew. wpisując to w moim kontrolerze mógł zwrócić wybrany widok; bo teraz robie to np. tak:
albo
to raczej nie zadziała:
Ten post edytował marcus753 24.07.2014, 11:26:05 -------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W laravel ciasteczka są tworzone przy następnym żądaniu. Jak chcesz użyć make
Taka ścieżka utworzy ciasteczko. Będziesz mógł odczytać tylko w następnym żądaniu.
Ten post edytował memory 24.07.2014, 11:55:11 |
|
|
![]()
|
|
wybacz zapomniałem zaktualizować bo testowałem różne rozwiązania, ale oczywiście nie działa ta funkcja:
jedyne rozwiązanie na zmianę ciasteczka lub skasowanie to skorzystanie z funckji queue i ustawienie np. -1
Choć nie wygląda to zbyt profesjonalnie... Trochę dziwne że manual opisuje tak kiepsko podstawowe operacje na ciasteczkach i sesjach (CRUD)
Dzięki za ten kod zaczynam rozumieć idee Response ![]() -------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:31 |