![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem, że chce zapisać stringa do pliku ale plik ma być zapisany w miejscu zdefiniowanym przez użytkownika. Problem polega na tym, że do pliku nie trafia sam stringu tylko cały bufor co mnie w żaden sposób nie cieszy. Teraz kawałek kodu
Chodzi o to, że do pliku trafia cała zawartość headera, a nie ten string, który ma trafić. Co robie nie tak ? Albo może ktoś ma jakąś lepszą metode wypracowaną jeśli chodzi o zapisywanie stringa do pliku. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jakiś przykład użycia ? Bo w przypadku:
Wysypuje, że nie może otworzyć privkey.pem. Bo jak ma go otworzyć jak on nie istnieje. Plik ma być zapisany w miejscu gdzie użytkownik chce. A nie na sztywno ścieżka. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat If filename does not exist, the file is created.
|
|
|
![]()
|
|
Po pierwsze, ja nie mam problemu z zapisem do pliku tylko z zawartością pliku. Po drugie czytajcie ze zrozumieniem. Chce zapisać samego stringa, a nie cały content, który jest w headerze. Napisze jeszcze raz NIE MAM PROBLEMU Z ZAPISEM, A JEDYNIE Z ZAWARTOŚCIĄ ZAPISYWANEGO PLIKU !
@edit Już sobie poradziłem, jakby ktoś miał kiedyś coś podobnego to wystarczy czyścić cały buffor przed zapisaem do pliku. Ten post edytował lolkiewicz 18.07.2014, 10:48:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 22 Dołączył: 14.12.2007 Skąd: Wyszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Koledzy nie zrozumieliście autora tematu.
![]() @lolkiewicz:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 21:17 |