Witam mam oto taki kod
echo '<form action="" method="post"><span id="naglowek">Wybierz kategorię: </span>'; db_connect();
$zapytanie1 = "SELECT * FROM menu";
echo "<select onchange=\"this.form.submit()\" name=\"kategoria\">"; echo "<option value=\"brak\">Brak</option>"; $nazwa = $row[1];
$wartosc = $row[2];
echo "<option value=\"$wartosc\">$nazwa</option>"; }
db_close();
$kategoria = $_POST['kategoria'];
echo '<hr style="margin-top: 5px; margin-bottom: 5px;" size="1" color="#ededed"/><form action="" method="post">'; db_connect();
$zapytanie2 = "SELECT * FROM $kategoria";
$wynik2 = mysql_query($zapytanie2) or
die('Nie wybrano jeszcze kategorii.'); $id = $row[0];
$link = $row[1];
echo '<div style="float:left; width:150px; height:150px; margin:10px; background:url(../'. ($link) .'); no-repeat; background-size:cover; background-attachement:fixed; 50% 50%; border-radius: 50%;"><input type="checkbox" name="zdjecie" value="'. ($id) .'" /></div>'; }
db_close();
$zdjecie = $_POST['zdjecie'];
if ($ilosc_wierszy > 0)
{
echo '<hr style="margin-top: 10px; width: 100%; margin-bottom: 5px;" size="1" color="#ededed"/>'; echo '<input style="padding: 5px; float: right;" type="submit" name="submit" value="Usuń wybrane"/></form>'; }
If (isset($_POST['submit'])) {
db_connect();
mysql_query("DELETE FROM $kategoria WHERE zdjecie_id = $zdjecie") or
die('Nie usunięto zdjęcia.'); db_close();
echo "Zdjęcie zostało usunięte!"; }
Chciałem aby na początku można było wybrać kategorie a dopiero później zdjęcie które ma być usunięte lecz kod nie działa. Mógłby mi ktoś pomóc go sprostować ? Wiem tylko tyle że gdzieś po drodze gubię zawartość $kategoria i przez to mi nie usuwa zdjęć. Jak to naprawić ?