Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][MySQL]aktywny link spisu treści
xoro

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałośc.

Poskładałem sobie pewien skrypt, który można nazwać domową bazą filmów.

Polega to na tym,że wklepuję sobie przez formularz dane dotyczące filmu i są one zapisywane do bazy danych.

Aplikacja jest oparta na ramkach <frameset> (dlaczego? tak po prostu chciałem).

I wszystko działa dane są dodawane do bazy, a linki do poszczególnych filmów są wyświetlane w lewej ramce (spis treści).

Po kliknięciu w link (który jest tytułem) w prawej ramce wyświetla sie opis danego filmu.

W czym polega mój mały problem?

Chciałbym aby po kliknieciu w link do filmu (lewa ramka) i wyświetleniu jego opisu (prawa ramka), ten własnie link (w lewej ramce) był podświetlony (zaznaczony że wyświetla się konkretny opis konkretnego linku).

Przyznam, że znalazłem na forum ten temat http://forum.php.pl/index.php?showtopic=121148&hl= ale coś mi nie działa, szczerze zgłupiałem i nie wiem w czym problem.

Skrypt mam postawiony na localu na kompie, jednak wrzuciłem na hosting aby mozna było zerknąc o co mi chodzi.

adres: http://xoro.linuxpl.info
user: test
hasło: test

rejestracja jest wyłączona, ale po kliknieciu buttona Logowanie można spokojnie się zalogować.

Wyświetlanie spisu treści leci po petli:

1. //wyswietlanie listy filmow
  2. if(mysql_num_rows($q)<1){
  3. echo 'BRAK FILMÓW W BAZIE DANYCH';
  4. }
  5. $numeracja = 0;
  6. while($rekord = mysql_fetch_array($q)){
  7. echo '<p>'.++$numeracja.'.  '.'<a target="strona" href="dvd_pokaz_film.php?id='.urlencode($rekord['id']).'">'.stripslashes($rekord['tytul_pl']).' ..... ('.$rekord['rok_prod'].')</a></p>';}

Ten post edytował xoro 16.07.2014, 21:11:34
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:54