![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_Krzysiek- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
mam problem ze zrozumieniem kodu:
Kod php:
chodzi głownie o tresc: Kod php:
PROSZE NIE ZAMYKAĆ!!! Umiem angielski, czytałem manuala, czy to taki problem poswiecic chwile i napisac. Krzychu, prosze! Wyjasnij mi co sie dzieje w tym kodzie. Tablice kumam, wiem, ze tam jest przypisywanie danych do tablic ale nie jarze: while (list($key, $value)=each($produkty[$row])) { echo "|$value"; } PROSZE!!! --- Prosze uzywac [php] do umieszczania kodu php hwao |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2004 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DOBRA ZAREJESTROWAŁEM SIE!
Ciesze sie ogromnie, ze dolaczylem do grona programujacych w PHPie, pomozcie mi z tym each() w petli while. Krzychu nie zamykaj tego jeszcze, prosze! -------------------- Sempron 2300+, 512MB DDR400, Sapphire Radeon 9250 128/128, WD CAVIAR 80GB
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję zamiast:
dać:
A jeżeli chodzi o zrozumienie tamtego kodu to tak: jedziesz pętlą while, w której wyznaczasz, że while ma działać dotąd aż listowanie dla zmiennych $key i $value zmiennej $produkty[$row] (czyli uzupełnianie $key numerem porządkowym tablicy (czy też stringiem) i uzupełnienie $value stringiem znajdującym się w tablicy $produkty[$row]) ![]() Ten post edytował Tiraeth 26.11.2004, 16:14:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
krzyniu: więc witam Cie na forum i od raz uodsyłam do przeczytania regulaminu.
Jak już przeczytasz zajrzyj sobie do manuala i poczytaj o while() list() i each(). Po tym jak przeczyatsz powiedz jeszcze raz, czego nie rozumiesz. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2004 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki wielkie, poczytam dokladnie, postaram sie zrozumiec. Dzieki za powazne potraktowanie tematu i pomoc. To chyba pierwszy portal o PHPie, ktory nie zignorowal pytania.
Dzieki jeszcze raz i zycze sukcesow. Krzychu - poczytam, nie denerwuj sie na mnie, zaczalem programowac w php przed 2 dniami. -------------------- Sempron 2300+, 512MB DDR400, Sapphire Radeon 9250 128/128, WD CAVIAR 80GB
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 08:38 |