![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Jestem zielona w php a mam następujący problem-chciałabym żeby działało przekazywanie i zapamiętywanie id pomiędzy dwoma różnymi stronami za pomocą get chodzi o przekazywanie parametru id pomiędzy : a) strona1.pl/?id=costam ![]() jeśli natomiast nie da sie przekazywac id za pomoca tych adresow www moze byc userem pomiedzy tymi adresami a) strona1.pl/index.php?user=costam 2)strona2.pl/index.php?user=costam Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJE ZA POMOC!!! P.S. dotychczas probowalam takich rzeczy ale dalej to nie działało :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Bo nie wiesz jak działają sesje.
Jaki w ogóle $id = $_GET['id'] ? musiałbyś non stop mieć w urlu parametr id żeby zmienna miała wartość jaką kolwiek. To nie są sesje. Ogólnie dobrze trafiłeś w sesje ale totalnie z dupy ogarniasz temat. Poczytaj http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Sesje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam
tak wlasnie tak bedzie z tym id to znaczy link bedzie tylko wklepywany z id danego uzytkownika (to ma sluzyc do programow partnerskich) tylko po prostu nie wiem jak to zrobic, zeby na tej drugiej stronie tez to id bylo "zatrzymane" :/ pozdrawiam p.s. jestem kobietą ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_GET działa tak że jak na stronie robisz link:
< a href="index.php?parametr=wartosc">LINK</a> i po klinieciu i wejsciu na strone wiesz ze: parametr=wartosc czyli $_GET['parametr'] == wartosc czyli tworzac linki ustalasz jakie dane maja byc przekazywane wlasnie za pomoca linku -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 13:42 |