![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Stworzyłem formularz wraz z plikiem .php wykonującym zapytanie CREATE TABLE do bazy danych MySql.
Niestety po uporaniu się z problemami natury składniowej skrypt zaczął w kńcu działać i ..... nic. Dostaje informację iż 1. Pozytywnie polaczono z baza danych 2.wpis zostal pomyslnie dodany do bazy danych! A w bazie danych w tabeli pusto. Nie dodało żadnych nowych wartości. MySQL zwrócił pusty wynik (zero wierszy). ( Wykonanie zapytania trwało 0.0002 sekund(y) ) Skrypt objęty moimi prawami autorskimi. Wykasowałem go ze względu na napraw błędu. Ten post edytował Mast3rdgs 12.07.2014, 17:29:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) To masz wkoncu problem z creare table czy z insert?.....
2) if ($wynik === false){ wypadaloby by do $wynik przypisac wynik insert a ty tego nie robisz wiec sie nie dziw, ze ci ciagle pisze ze jest ok.... 3) przenosze 4) Poza tym masz blad w zapytaniu insert..... mieszasz skladnie SET z VALUE. ALbo jedno albo drugie a nie oba naraz... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.Mój błąd z nazwą tematu przyznaje ...
2. już naprawiłem przypisując $dodaniewartosci zamiast $wynik 4. Fajnie, że stwierdzasz jaki ze mnie bałwan ale pisząc "4) Poza tym masz blad w zapytaniu insert..... mieszasz skladnie SET z VALUE. ALbo jedno albo drugie a nie oba naraz..." nie pomogłeś mi w ogóle. Nie mam pojęcia nadal co mam źle bo nawet zamieniając SET na VALUE Wyświetla mi błąd 2.Zapytanie nie zostalo wykonane poprawnie! A na przyszłość zacznij pomagać a nie pokazywać jaki to z ciebie wielki moderator. Tu nie chodzi o gnojenie ludzi którzy nie wiedzą jak dokładnie posługiwać się PHP + MySql |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetl sobie ten błąd zamiast bez sensu błądzić http://php.net/manual/en/mysqli.error.php
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Działa wpisywanie do bazy danych
Kolejny problem : wartości decimal które mam ustawione w tabeli w badzie danych na 5,5 podczas wpisywania w formularzy np 3,14 wyświetla w bazie danych jako 0.999999 // EDIT Naprawione poprzez ustawienie DECIMAL (3,2) Ten post edytował Mast3rdgs 12.07.2014, 17:41:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wygląda INSERT http://www.w3schools.com/sql/sql_insert.asp
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat A na przyszłość zacznij pomagać a nie pokazywać jaki to z ciebie wielki moderator. Tu nie chodzi o gnojenie ludzi którzy nie wiedzą jak dokładnie posługiwać się PHP + MySql ![]() To tak jakbys mial napisane: wlej czerwony plyn albo zielony plyn, ty wlewasz oba, ktos ci zwraca na to uwage a ty do niego z pyskówą że sie wywyzsza i cie gnoi? Zastanow sie co ty wygadujesz.... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 14:44 |