![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2013 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem dodawanie automatyczne znaku wodnego do moich zdjęć, kod wygląda tak:
Jednak nie o to mi dokładnie chodziło. Czy jest możliwość niezapisywania nowo utworzonego obrazka (już ze znakiem) tylko po kliknięciu "wyślij" rozpoczęcie pobierania go i zapisania w dowolnym miejscu? I jeszcze drugie pytanie, czy jest możliwość wyboru kilki obrazków "na raz", tak aby znak wodny dokleił się do każdego z nich? Za wszystkie wskazówki dziękuję! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Operuj np na base64 zamiast zapisywać obrazek i później wykorzystaj imagecreatefromstring o ile się nie mylę.
A obrazki możesz sobie wczytać ile chcesz, a później puścić przez pętle wszystko. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę:
Zmiany: - if aby formularz się nie wyświetlał w drugim kroku - drugi argument funkcji imagejpeg - zmiana na pusty powoduje że zdjęcie się wyświetla a nie zapisuje - Headery zmuszające do pobrania pliku Ten post edytował timon27 12.07.2014, 07:37:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2013 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
timon27
Nie chciałem gotowca, jednak dziękuję za podrzucenie go. Jednak, czy mógłby ktoś jeszcze dogłębniej wytłumaczyć propozycję Damonsson'a? Bo rozumiem, że zaproponował on inne rozwiązanie. edit: timon27, Twój sposób jednak coś nie działa? Ten post edytował Olsz4k 12.07.2014, 01:32:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chciałem gotowca, jednak dziękuję za podrzucenie go. więc pod spodem opisałem zmiany. timon27, Twój sposób jednak coś nie działa? Racja, w pierszym ifie sprawdzałem istnienie $_FILES a okazuje się że to zawsze istnieje. Już poprawiłem. Skrypt wrzuciłem na serwer. Działa. |
|
|
![]()
|
|
timon27
To sobie akurat poprawiłem, bardziej chodziło mi o to, że plik który się utworzy i pobierze jest zły, ponieważ wyświetla mi czarny obraz i nieprawidłowe zdjęcie, więc coś jest nie tak. |
|
|
![]()
|
|
Co oznacza "nieprawidłowe zdjęcie"?
Skoro u mnie działa to sttrzelam że problem z header. 1. Sprawdź czy przed <? nie ma żadnego znaku. 2. Nie dopisałeś żadnego echo? 3. Sprowadź czy nie masz przypadkiem kodowania UTF z BOM, jeśli tak, to usuń BOM |
|
|
![]()
|
|
Sprowadź czy nie masz przypadkiem kodowania UTF z BOM, jeśli tak, to usuń BOM
Pomogło. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:38 |