![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem to zrobić na wszystkie sposoby z dokumentacji, czyli:
Pierwszy sposób Cytat HTTPDUSER=`ps aux | grep -E '[a]pache|[h]ttpd|[_]www|[w]ww-data|[n]ginx' | grep -v root | head -1 | cut -d\ -f1` $ sudo setfacl -R -m u:"$HTTPDUSER":rwX -n -m u:`whoami`:rwX app/cache app/logs $ sudo setfacl -dR -m u:"$HTTPDUSER":rwX -n -m u:`whoami`:rwX app/cache app/logs To pogrubione -n dodawałem opcjonalnie. Drugi sposób Odkomentowałem w pliku app_dev.php Trzeci sposób: chmod -R 777 app/cache chmod -R 777 app/logs Efektów brak: http://91.205.72.98/framework/ip/web/app_dev.php -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz uzyskać dostęp do tego pliku, to proszę otwórz go i dodaj np. IP z którego się łączysz w odpowiednim warunku. Ewentualnie zakomentuj ten warunek. Oczywiście na to samo wskazuje komunikat błędu.
Ten post edytował destroyerr 11.07.2014, 12:09:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki zapomniałem, że app_dev.php ma filtr zabezpieczjący w każdym razie komunikat błędu z tego pliku to:
Cytat RuntimeException: Failed to write cache file "/var/www/framework/ip/app/../var/cache/dev/classes.php".
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak na moje oko to masz coś nie halo ze ścieżkami...
masz taki katalog: /var/www/framework/ip//var/cache/dev/ ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zmieniaj uprawnien do pliku tylko wlasciela a ten powinien byc taki jak ten na ktorym apache chodzi (www-data)
Kod sudo chown user:grupa sciezka do katalogu
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Hmm. nie wiem dlaczego Symfony utworzył inną strukturę katalogów. Instalowałem composerem wersję 2.5.*
Faktycznie problemem było to, że próbował zapisywać w var/cache i var/logs, po zamianie uprawnień dla tych katalogów jest ok No spoko tylko czemu o tym w ogóle w dokumentacji nie wspomniano. -------------------- gry flash online
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm. nie wiem dlaczego Symfony utworzył inną strukturę katalogów. Instalowałem composerem wersję 2.5.* Faktycznie problemem było to, że próbował zapisywać w var/cache i var/logs, po zamianie uprawnień dla tych katalogów jest ok No spoko tylko czemu o tym w ogóle w dokumentacji nie wspomniano. Od wersji 2.5 masz instalujac masz mozliwosc wyboru struktury katalogow jak w wersji 2.5 lub jak w 3 (pewnie wybrales 3) + http://stackoverflow.com/questions/2399329...ctory-structure Ten post edytował skowron-line 11.07.2014, 13:05:11 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:34 |