![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
W zasadzie częsciowo mam już zrobioną wyszukiwarke ale nie moge sobie poradzić z jednym tematem, a mianowicie. Do tej wyszukiwarki która mam chcę dorzucić wyszukiwanie takie jak jest na allegro(1) lub chained menu(2) czyli: Przykład 1 allegro Klikam np w kategorie osobowe i na stronie głównej wyswietla mi auta osobowe, a po lewej w menu ich marki. I dalej wchodze w marki, wyswietla mi na stronie głównej marki , a po lewej stronie ich modele. Jak klikne w model, na głównej wyswietla mi model danej marki, no i skrypt wyszukiwania sie zatrzymuje bo nie ma juz kolejnej podkategorii ![]() skrypciku. LUB Przykład 2 Można również to zrobić na zasadzie dynamicznego generowania selectów. Mam takowy select ale nie wiem jak go dostosować do tej wyszukiwarki. Więc mozna skorzystać z czesciowo gotowego skryptu. Mam juz tabele z której pobierane są modele i marki aut, maszyn rolniczych itd. Czy ktoś jest zainteresowany, prosze o kontakt i cene |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To Tobie chyba nie chodzi o wyszukiwarkę a menu tworzone rekurencyjnie na podstawie klucza.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie wiem czy na podstawie klucza czy nie:)
Generalnie zapytanie wygląda mniej mniej więcej tak Select * from costam where id=pid Mam juz w zasadzie gotowy dynamiczny select który generuje kolejne selecty ale nie wiem za bardzo jak go zaimplementować do wyszukiwarki. Tzn pokazuje mi sie pierwszy select w którym jest osobowe,rolnicze,budowlane itd. Najeźdzam na budowlane klikam wyszukaj i wyszukuje mi ok jak również i zapamiętuje. Ale własnie mam problem z kolejnym selectem i kolejnym dla których to nie działa Ten post edytował peklo 10.07.2014, 08:22:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
jakubkubera1992@gmail.com, odezwij się.
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
ok
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:24 |