![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam system sklepowy oparty na ASP.NET. Mam pliki aspx, css itp i chce go odpalić u siebie aby edytować szablon sklepu. Na "WebServ" nie działa. Jak mogę to odpalić na kompie aby mieć podgląd wprowadzoanych zmian w CSS? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serwer IIS jedynie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej, dzieki za pomoc:)
Zainstalowalem IIS i wrzucilem skrypt do katalogu, ale mam taki komunikat? Co jest nie tak? System/skrypt jest ściągnięty z serwera i tam juz działa (czyt. jest w sieci) ale musze wyedytować szablon dlatego działam u siebie (z reszta juz o tym pisalem:P). Może coś zmienić w pliku "web.config"?? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jeżeli po polsku tego błędu nie rozumiesz, to nie wim czy ci możemy pomóc.
|
|
|
![]()
|
|
sarkazm niepotrzebny... rozumiem po polsku, ale nie dzialalem wczesniej na IIS. "blad wystepuje w przypadku problemu z odczytem pliku konfiguracyjnego"? Nie wiem jak to interpretowac i nie wiem o ktory plik chodzi. Problem z odczytem? Jakieś chmody ustawić czy moze uprawnienia?
Jesli chodzi o plik: web.config to może powienienem tam ścieżki jakieś zmienić? Jesli o inny plik to chce po prostu dowiedziec się o jaki i to naprawić. Po prostu pisze aby uzyskać pomoc bo pierwszy raz widze IIS i ASP.NET. Zawsze działałem na systemach opartych o PHP jak Prestashop, opencart itp. Jeśli ktoś może mi dać wskazówkę to będzie miło po prostu. Może w moim wieku już nie myslę tak szybko jak 20 letni młodzian albo od tego gorąca mózg mi paruje:] Pozdrawiam. --------- ok z tego co widze mam sugestie taką: "Delete the malformed XML element from the ApplicationHost.config file or from the Web.config file." tylko jak znaleźć ten nieprawidłowo utworzony element XML w pliku? ![]() Ten post edytował travi 9.07.2014, 14:49:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż ten web.conf
|
|
|
![]()
|
|
Wysłałem ci na PW. Jak możesz to odpowiedz mi w wiadomości.
Dziękuję. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 18:51 |