![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
Mam do wyszukania kilka tysiecy produktow na stornie www.abc123.com Niestety z powodu roznych ograniczen (szef, dzial it, dzial finansowy) musze to robic manualnie. Moja reczna procedura dla tej strony wyglada tak: 1. kopiuj nazwe produktu ktory szukasz. 2. wklej nazwe produktu ktory szukasz na stronie www.abc123.abc. 3. wizualnie po obrazku oraz po tekscie w opisie wybierz dany produkt. W wiekszosci stron jest to latwe, gdyz urzywam wtyczki do chroma otwierajacej wiele linkow jednoczesnie z listy i wtedy lista wyglada tak: www.xyz987.com/index.php/search?q= www.xyz987.com/index.php/search?q=szukana+fraza&search.x=0&search.y=0&search=Search www.xyz987.com/index.php/search?q=szukana+fraza&search.x=0&search.y=0&search=Search www.xyz987.com/index.php/search?q=szukana+fraza&search.x=0&search.y=0&search=Search Problem polega na tym ze wyszukiwarka na konkretnej stronie jest "dynamiczna" (?). Niezaleznie od szukanej frazy adres strony wyglada tak. www.abc123.com/search od razu odpowiem ze probowalem juz - google - site:ww.abc123.com szukana fraza celem jest zdobycie wszystkich linkow przy w jak najkrotszym czasie / z jak najmniejsza liczba klikniec. Jakikolwiek pomysl jak to ugryzc? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpal firebug i prześledź dane jakie wysyłasz, w zależności od tego co odbierzesz, wyślij je dalej np. przez curl i pobierz linki.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień szefa. Jeżeli nie chcesz tego robić to powiedz mu jakim jest dziadem że każe Ci takie rzeczy robić a sam Cię zmieni.
W obu przypadkach wyjdziesz na dobre |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:50 |