![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Chełmno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ten sposób sprawdzam tekst z <textarea>, czyli czy nie ma za długich słów, czy nie ma tagów HTMLa i czy nie jest za dużo znaków... Wszystko ładnie pięknie, ale jak ktoś wciśnie Enter i przejdzie do nowej linii to dalej jak wyświetlam ten tekst jest ciągły... co robię nie tak? Próbowałem zamieniać \n na <br> ale łamało mi po każdym słowie. Pomocy! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
\n to ci nic nie da... bo html i tak tego nie rozpozna jako nowej linii dawaj spacje etc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Chełmno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale spacje są co każde słowo chcę zamienić znak końca linii na <BR>, ale jak go rozpoznać? Może jest jakaś sprcjalna, zmienna, pod jaką zapamiętuje się długi text z texarea?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz uzyć przy wyświetlaniu funkcje nl2br
-------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Polecam mój artykuł na wortalu: http://php.pl/index.php/phppl/artyku_y/pom...i_ko_ca_wiersza
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
scanner ma rację. Jego artykuł bardzo dobrze opisuje jak poradzić sobie z 'dziwnymi' znakami końca wiersza....
Tak dla przypomnienia: \r\n - Formularze HTML \n - UNIXowy znak końca wiersza \r - MACowy znak końca wiersza ![]() ....ale i tak zachęcam do przeczytania artykułu scannera Ten post edytował Tiraeth 26.11.2004, 08:51:00 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedz - rzeczywiście wystarczyło użyć nl2br. @scanner czytałem ten artykuł ale jakoś zakręciłem się przy nim strasznie :/
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:18 |