Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> jQuery wykonywanie funkcji przy otrzymaniu odpowiedzi, wykonywanie skryptu do momentu i tylko w momencie otrzymania odpowiedz
eKodzik

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

W samym temacie nie da się tego sprecyzować, ale chodzi o to że potrzebny mi skrypt który będzie wywoływał pewien plik tylko wtedy gdy otrzyma odpowie od niego np. zakres liczb powyżej 1 i dodatkowo by wykonywał się cały czas jednak tylko przy spełnieniu warunków i otrzymaniu odpowiedzi.

Niżej napisałem takie coś proste co działa jak należy. Bo skrypt ma wywoływać plik "import.php" i ma drukować na stronie otrzymaną wartość, zadaniem konkretnym jest wykonywanie tego skryptu w kółko jednak moje rozwiązanie powoduje że plik jest wywoływany cały czas nawet gdy nie udzieli odpowiedzi i gdy wyłączę przeglądarkę to skrypt wykonuje się w zapasie wywołań na serwerze. Oczywiście mogę wstawić czas np 1 sekundę dla "setInterval()" ale jak skrypt będzie się wykonywał szybciej to nie chcę by skrypt czekał i chcę by wykonywał się na zasadzie oczekuje na odpowiedź i się wykonuje i potem znowu czekam na odpowiedź aż do spełnienia warunku np liczby większe od 1.

1. $(window).on('load', function() {
  2. setInterval(function() {
  3. $.get('/import.php', function(get_cash) {
  4. $("#status").html(get_cash)
  5. });
  6. return false;
  7. });
  8. });

1. <div id="con">
  2. <h1>Pozostało rekordów</h1>
  3. <div id="status">
  4. logowanie...
  5. </div>
  6. </div>

Ten post edytował eKodzik 4.07.2014, 15:29:10
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:32