![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 2 Dołączył: 15.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Chcę nauczyć się programowania obiektowego. Niestety, kursy internetowe opierają się na nieco głupich przykładach, w stylu: - zaszczekaj burku - hau hau Nie ma to przełożenia na realne problemy z jakimi stykamy się w programowaniu. W mojej książce, "PHP i MySQL. Vademecum profesjonalisty" także programowanie obiektowe nie zostało dobrze opisane. Postanowiłem więc spróbować napisać coś prostego. W moim przypadku był ro system rejestracji. Skrypt działa w 100%, chociaż nie jest dokończony (nie ma walidacji hasła, a walidacja loginu też nie jest w pełni skończona). Chodzi mi raczej o samą zasadę działania. Od razu mówię, że jest to mój PIERWSZY, obiektowy projekt pisany bez żadnego wzoru. Zależy mi na tym, żeby ktoś poradził, co należy zmienić.
Na początku chciałem napisać klasę connect (obecnie jest zawarta w komentarzu), jednak miałem problem z wykorzystaniem jej, tzn. zależy mi, żeby w jednej klasie zawrzeć wszystkie dane dotyczące logowania do mysql i później żebym mógł w innych klasach wykorzystywać wszystkie metody mysqli. Niestety miałem z tym problem. Jeżeli ktoś wie jak to zrobić, to byłbym także wdzięczny za odpowiedź. pozdrawiam ![]() Ten post edytował Testosteron 3.07.2014, 17:21:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 19:37 |