![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Problem jest złożony... przynajmniej dla mnie. http://brain-line.pl/sloma1/boxallegro/ <= Mam takiego boxa. Cel: losowanie innych aukcji po jego schowaniu, teraz losują się po odświeżeniu strony. 1. Najpierw klasa php a pozniej jej wywołanie generuje ok 10 zmiennych dla 2 aukcji czyli po 5 dla aukcji, poprzez wywołanie jednej metody na obiekcie klasy. Przechwouja one nazwe link, czas do konca cene itp. 2. Poprzez require includuje plik php z klasa i wygenerowanymi zmiennymi, oraz wrzucam je pomiędzy kod html <?php echo dupa;?>. 3. Podpiety plik z jquery steruje boxem. Wymyśliłem to tak. Po schowaniu boxa czyli success animation, jquery wysle zmienna POST. Skrypt sprawdzi if_exist($_POST['dupa']; ponownie odpali tą metode i wygeneruje nowe zmienne. I tutaj się zatrzymałem. bo nie wiem jak pobrać z pliku php do jquery te 10 zmiennych. Myślałem żeby to ominąć i po wygenerowaniu nowych zmiennych, stworzyłbym nową metoda która wygeneruje czysty plik html i spobie go pozniej załaduje poprzez $.load(); ale wydaje mi się że to troche "dirty way". Czy to jest jedyny sposob? Czy moze jest jakas opcja pobrać tylko te zmienne? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i teraz w jquery:
Zamiast alert podmień sobie obecny content na nowy. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytam czytam i nie kumam.
Nie widze nigdzie w ajaxie niczego pod tytulem "Pobierz mi tą zmienna". Wiem jak pobrac caly dokument. Mozna by prosic przykladowe wywołanie metody żeby z pliku xxx.php pobrał zmienną $dupa = 10; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 16 Dołączył: 20.02.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
co do ajaxa
wysyłajac dane, ustawiasz dataType np. na 'json, i w tym pliku Twoim na końcu (po wszelkich operacjach) wyświetlasz je php'em: echo json_encode($tablica); można odebrać je tak: Kod $.ajax({
type: 'POST', url: 'plik.php', dataType: 'json', data: { zmienna1: wartosc, zmienna2: wartosc2 }, success: function(json) { alert('zwrocone dane:' + json['cos1'] + ', ' + json['lalala']); // indeksy tablicy z plik.php }, complete: function(json) { }, error: function(json) { } }); Ten post edytował adrianpl20 3.07.2014, 11:11:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Co jeżeli plik.php zawierałby też conent php? Czy to musi być czysty html? Bo jak nie to jedyne wyjście jakie widze to zbudować string i wrzucić go przez file_put_contents();
Jestem początkujący. Pozdrawiam ps. I co że przy load uruchamiany jest serwer php? Ten post edytował Stiffler 3.07.2014, 13:23:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg. przykładu aras 785, w pliku kod.php generujesz content i go zwracasz, a on automatycznie ładowany jest do elementu html na stronie.
Plik może zawierać PHP. Ten post edytował Turson 3.07.2014, 13:25:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak odpalis plik dupa.php to dostajesz PHP czy HTML ?
|
|
|
![]()
|
|
Dziala ! Dostaje html. Jest pieknie. Aczkolwiek funkcja $.load nie ma jednego waznego parametru. beforeComplete. chcialbym sobie wstawic progress bar. Czy da sie jej uzywac wewnatrz funkcji $.ajax?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W $.ajax masz beforeSend
|
|
|
![]()
|
|
Tylko ze w ajaxie, musze podac url, datatype itp. A ja chce tylko $.load i cos innego before complete. Probowalem se jako to poukładać zgodnie z dokumentacją, ale mi sie ot nie dodaje.
|
|
|
![]()
|
|
Wystarczy sam url i funkcje np. beforeSend czy success
Sprawdź: http://stackoverflow.com/questions/2061814...oad-before-send Ten post edytował Turson 3.07.2014, 18:33:18 |
|
|
![]()
|
|
Zrobilem tak ale niestety nie dokonca dziala to tak jak trzeba. Nie ma plynnosci. Rozbilem to na beforesend success i complete ale teraz $("#field").show(); nie zmienia wlasciwosci diva z display: none na display: block.
Mozecie zerknac?
http://brain-line.pl/sloma1/boxallegro/ <= Link do skryptu |
|
|
![]()
|
|
Co mówi konsola i zakładka Network/Sieć - żadanie ajaxa
![]() Hmm poza tym nigdy nie spotkałem się z complete, może chodziło o .done? Poza tym jak już korzystasz z $.ajax zamiast load(), to Kod success: function(msg){
$("#field2").html(msg); }, Ten post edytował Turson 4.07.2014, 10:47:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:52 |