![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto kodzik:
while ($pole = mysql_fetch_array($wykonaj)) { print "<tr>\n" $i=-1; while ($i<5) { $i++; if ($i==4){ print "<td>"."<a href=mailto:"."$pole[$i]".">"."$pole[$i]"."</a>"."</td>\n"; } else print "<td>"."$pole[$i] "."</td>\n"; if ($i==5){ //-----------------------------TU JEST PROBLEM-------------------------- print "<td><FORM action=$_SERVER[PHP_SELF] method=POST>"; print "<INPUT type=Submit Value=\"Kasuj\">"; $zapytanie = "DELETE FROM `karta` WHERE Id=('$i')"; $wykonaj = mysql_query($zapytanie); print "</FORM></td>"; //---------------------------------------------------------------------------- } chodzi mi o sama koncowke kodu, o guzik do kasowania wpisow. Teraz to dziala tak, że kasuje wszystko jak leci podczas odpalania php. Jak zrobic zeby dopiero guzikiem wywolywac funcje kasowania... ? Jesli wywale to zapytanie, to php rysuje mi tabelke z danymi z bazy i tworzy guziki Kasuj przy kazdej lini no ale nie dzialaja ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2004 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teoretycznie - najprosciej podzielic kod na 2 czesci - 'generujaca kod html' i 'aktualizujaca dane'.
Dzielisz: <-- kod aktualizujacy tabele gdy klikniety zostanie przycisk 'usun' --> - to zaktualizuje ci dane w tabeli i konczysz formatowaniem html - przyciskiem przy kazdym polu. pamietaj o operowaniu na tablicach globalnych $_POST - gdy przesylasz. j <--- kod guzika ---> UPDATE jak juz jesteś w loopie:
Ten post edytował taktiken 25.11.2004, 14:39:58 -------------------- ------------------------
e tam... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No coz potwierdza sie... jestem jeszcze mocno zielony. Sama zasade rozumiem , wykonuje ten fragment kodu powyzej po przeslaniu wartosci $i z guzika ktory jest na koncu kazdego wiersza w tabeli.
Ale jak wlasnie przekazac z guzika ta wartosc.... moze mi ktos do konca powiedziec. Jak ma wygladac kod guzika;( bede dzwieczny ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:37 |