![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem, że z pewnego programu jest wywolywana funkcja ktora za pomocą phpa zapisuje pliki w MYSQL. Wszystko byloby oki gdyby nie fakt ze przechodzą pliki o max wielkosci 64KB, większe już nie, nie mam jak ingerowac w php.ini ponieważ sam skrypt php i baza mysql jest na zew serwerze do którego nie mam dostępu na takim poziomie. I chciałbym zrobić scalanie, tzn program podzieli plik na części po 64KB to się zapisze w tabeli tymczasowej i na tym etapie jest oki kazda część ma identyczna sygnature, id oraz która to jest c zęść i z ilu. Problem polega na tym ze musze poźniej te części scalic zapisać juz jako jeden plik w nowej bazie starą usunąć, a podczas scalania trzeba sprawdzić czy napewno wszystkie części dotarły i czy zgadza się sygnatura.
Proszę o wskazówki. Narazie wygląda to tak (jest to oczywiście tylko część skryptu)
Ten post edytował br4tp1t 25.11.2004, 12:10:38 -------------------- GG: 1024310
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Zamykam do czasu otrzymania informacji który punkt Regulaminu naruszyłeś i jak chesz to naprawic.
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oki, może scalanie narazie zostawie, jak zrobić żeby sprawdzał mi sygnature wszystkich części na podstawie ostatniej. Czyli jest wysyłanych 10 częsci, po otrzymaniu ostatniej należałoby sprawdzić id(tej ostatniej) czyli np. 10 i wtedy porowna kazda sygnature z ostatnia np. sygnatura=sygnatura_ostatnia. Wiem, że to pewnie prosta pętla ale jakoś nie potrafie wymyśleć nic sensownego
![]() -------------------- GG: 1024310
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:30 |