![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Mam otóż taki problem.
Kawałek kodu:
Problem dotyczy $grab_infos. Pojaśnię: Skrypt pobiera informacje ze strony w tym także obrazek. Wszystko działa fajnie, jednak jest problem przy pobraniu obrazka fragment kodu z któej strony pobieram:
Pobiera mi obrazek:
Tutaj poprawiałem:
i nadal nie działa. W jaki sposób pobrać str_get_html class="te lazy" data-src=" i dalszą część aby poprawną miniaturke mi skopiowało?? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://php.net/manual/en/domelement.getattribute.php
lub
Jeśli zależy Ci na szybkości to w DOM się nie baw. preg_match będzie OK. Pozdrawiam ps. nie sprawdzałem w/w rozwiązań. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli zależy Ci na szybkości to w DOM się nie baw. preg_match będzie OK. Na pewno zależy mu na tym, żeby ten skrypt się uruchomił o ćwierć sekundy szybciej. Do parsowania DOM służą parsery DOM, a nie wyrażenia regularne - są bardziej wyrozumiałe dla ewentualnych zmian w HTML-u. Zastanawia mnie czasem po co wywiązują się dyskusje pod tytułem co jest bardziej wydajne. To ma znaczenie tylko jeśli mamy stronę o wielkim obciążeniu lub jeśli różnica faktycznie jest odczuwalna. Jeśli żaden z tych punktów nie jest spełniony, a my dalej drążymy temat, to to jest już czysta pasja optymalizacji (na którą miejsce jest tylko przy materiałach do nauki i w kręgach dyskusyjnych) albo zwykłe natręctwo. Ten post edytował SmokAnalog 1.07.2014, 16:19:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zależy mi na 'super wydajności' ponieważ skrypt dodaje filmy do bazy, jednak jest problem z pobieraniem obrazków.
Tutaj kod wygląda następująco:
Filmy pobierane są do bazy ze strony erotycznej redtube.. zmienili coś w classi'e i po prostu nie pobiera mi obrazka. Pobiera film, tytuł, czas trwania filmu itd jednak miniatury nie. W jaki sposób zastosować powyższe rozwiązanie, tak aby pobierał każdy obrazek który jest dodawany do bazy? Wygląda w kodzie RT tak:
Pobiera mi video-thumb-placeholder.gif zamiast docelowego obrazka. Podałem przykład pierwszy lepszy filmu - poniwaz każdy film ma swój ID (nie w tym rzecz) chodzi o to aby zdjęcie pobrało z data-src a nie samo "src="... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nie bardzo rozumie, jak to się ma do wszystkich miniatur filmików? ja podałem tylko przykład a reszte jak zrobic? (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) tutaj pełna klasa:
Ten post edytował qoryto 1.07.2014, 19:35:28 |
|
|
![]()
|
|
Dostałeś to o co prosiłeś... Jasnowidzem nie jestem.
Rozwiązanie problemu (raczej): (IMG:http://i.imgur.com/d4mRsHF.png) |
|
|
![]()
|
|
działa, dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 15:01 |