![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Obecnie siedzę na Bloggerze, ale moja strona tak się rozrosła, że Blogger przestaje mi wystarczać i potrzebuję czegoś bardziej zaawansowanego. Coś tam wiem z HTML, z PHP jakieś elementarne podstawy. Przydałby się jakiś gotowy system portalowy typu Joomla lub PhpNuke, ale nie wiem czy obsługują poniższe funkcje. Może ktoś bardziej doświadczony poradzi coś innego? ![]() Potrzebuję takich rzeczy: - użytkownicy muszą mieć możliwość zakładania kont - fragmenty niektórych postów mają być dostępne po podaniu kodu (bardzo ważna funkcja, na tym mi najbardziej zależy). Kod mógłby być podawany w ustawieniach użytkownika przy rejestracji, aby nie musiał tego za każdym razem wklepywać. Bez kodu użytkownicy mają mieć dostęp do wybranych mniej ważnych informacji - musi być możliwość śledzenia, czy ktoś nie udostępnia innym swojego konta, np zapisywanie adresów IP z których się loguje czy coś innego - w przyszłości planuję wprowadzić sklep internetowy - forum (nie musi być, mogę sobie zainstalować phpBB, kiedyś zakładałem takie forum) - na bloggerze wszystkie strony mają adresy w domenie http://www.moja-strona.pl/2013/11/tytul-strony.html - chodzi o to, by po zmianie systemu stare adresy od paru lat linkowane na różnych stronach w necie, nie przestały działać. - fajnie gdyby był jakiś skrypt, którzy automatycznie przewali 150 artykułów z bloggera. Mam: - hosting, domenę i pocztę - MySQL(i) 5.0.92 - PHP 5.3 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja obecnie jeżdżę matizem i tez przestaje mi on już wystarczać. Sądzisz, że jakakolwiek w nim zmiana lub przesiadka do innego samochodu może odbyć się "ZA DARMO" ? Na jakim Ty świecie żyjesz ;p
Z tych rzeczy co wymieniłeś potrzebujesz tylko tego: znajomości html,css, php, baz danych i ewentualnie javascript'a (to tak w duuużym skrócie). Nawet jeśli znajdziesz jakiegoś gotowego CMS, który spełnia w jakimś stopniu Twoje oczekiwania, to i tak masz ode mnie 100% gwarancji na to, że i tak czy siak będziesz musiał go w większości przerabiać. A niestety praca z gotowymi systemami nie należy do łatwych i przyjemnych ; ). Powodzenia |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nikt nie mówił, że za darmo
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek Wordpress + dodatki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:02 |