![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam taką strukturę plików:
Kod /devel |- index.php |-/includes |-bk_db.class.php |-config.inc Kod plików (tylko istotne): index.php:
bk_db.php:
I teraz problem - plik do zaincludowania nie został znaleziony ![]() Jest mi cholernie głupio, bo pisząc w OOP powinienem takie rzeczy wiedzieć. Może na moje usprawiedliwienie powiem, że siedzę już nad projektem 2 tyg. po 14-16 godzin dziennie ![]() Ten post edytował bartyk 25.11.2004, 10:04:02 -------------------- Pozdr
Bartek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień "includes" na "include" może pomoże
![]() -------------------- GG: 1024310
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
1. pokaż zawartość twojego include_path
2. zastanwów się, czy nie warto by było jednak kożystać z bezwzględnych adresów, lub przynajmniej i ich zarysu. Ja to robię zazwyczaj tak:
A teraz, jeśli się okazuje, że jakiś serwer wymusza na mnie stosowanie ścieżek bezwzględnych, wystarcza jedynie modyfikacja DIR_ROOT Zyskuje się jeszcze jedno. Jeśli podasz w function bk_db($cfgfile) ścieżkę, z której może ona includować pliki, to niejako wymuszasz, by wszystkie pliki konfiguracyjne dla tej metody były właśnie w tym miejscu, i nie będziesz musiał podawać tej informacji przy każdym wywołaniu tej metody np.
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(br4tp1t @ 2004-11-25 10:32:03) Zmień "includes" na "include" może pomoże ![]() Genialne, inaczej tego nazwać nie można. @bartyk: sprawdziłeś z bezwzględną ścieżką? EDIT: Zacząłem pisać zanim pojwił się post DeyV-ego Ten post edytował shima 25.11.2004, 10:38:22 -------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:27 |