![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, od razu mówię że za bardzo się nie znam na PHP, lecz muszę z lekka zmienić podany skrypt logowania, tak aby przekierowanie na stronę nie odbywało się na hide.php tylko na stronę, która nazywa się tak samo jak login użytkownika np. admin.php
KOD:
Dzięki! Ten post edytował MiQss 27.06.2014, 08:52:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuć kod w odpowiedni BBCode dla PHP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeszcze chciałem się spytać, bo jak chcę zmienić w linijce 79 na to samo co wyżej dałem (oczywiście wyżej działa) to klops. Wywala na stronę http://index.php
Dzięki. Na górze u mnie jest: Ten post edytował MiQss 27.06.2014, 09:21:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wiem, ja chcę żeby mi do katalogu przenosiło:) źle podałem.
|
|
|
![]()
|
|
Zmienna $login ma określony zasięg i tam już się jej nie da obsłużyć, na to wygląda.
Zamiast $login, przypisz tam sesję - $_SESSION['user'] - bo w niej też masz zawarty login, a zmienna $_SESSION jest globalna. EDIT: Jeśli mówimy o tym kawałku kodu:
To tam jednak też nie możesz użyć $_SESSION bo nadpisujesz ją (a właściwie przypisujesz NULLa). Zrób więc tak:
Ten post edytował Michael2318 27.06.2014, 09:48:41 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje Ci bardzo!:)
Ostatnie pytanko. Mam dwa pliki i chcę przesłać zmienną $file_to_download z tego pliku
do tego, aby był umiejscowiony tam gdzie jest napis "nazwa pliku"
|
|
|
![]()
|
|
Wyjścia są dwa - albo includujesz ten plik do tego drugiego i wtedy masz dostępną zmienną $file_to_download w oby dwu plikach albo zapisujesz gdzieś wartość tej zmiennej, tak aby była ona dostępna globalnie - baza danych, ciasteczko/sesja.
Przeważnie takie dane się trzyma w bazie albo da się je odtworzyć na podstawie wartości w bazie danych, ale równie dobrze możesz przypisać pod tym:
i w tym drugim pliku odbierasz tę zmienną w ten sposób:
Aczkolwiek trzymanie nazw plików w sesji to trochę średni pomysł, ale nie wiem czy bazujesz na bazie danych, do czego Ci to potrzebne i jak z tego korzystasz, więc jak zrobisz to ostatecznie, to już Twoja decyzja. |
|
|
![]()
|
|
Niestety ta opcja nie zawsze działa raz tak raz nie
|
|
|
![]()
|
|
Jeżeli pod tym:
umieściłeś zmienną sesyjną:
I plik, w którym się to wszystko znajduje jest wykonywany ZAWSZE, jako pierwszy, przed tym drugim, gdzie chcesz uzyskać nazwę tego pliki i robisz to w ten sposób: To skrypt nie ma prawa nie działać. |
|
|
![]()
|
|
Plik w którym znajduję się nazwa jest wywoływany jako 2.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 15:23 |