![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
ostatnio zacząłem przenosić bazę na inny serwis na starym wszystko było ok na nowym nie. Więc tak do generowania pdf z zapytania mysql korzystam z fpdf , przeniosłem dokładnie wszystkie pliki zrobiłem backup bazy i z niego odtworzyłem na nowym serwerze nową bazę , na stronach kodowanie jest OK a w pdf są krzaki ![]() Na starym serwerze mam tekst : Uwagi z magazynu :aszzcnłóe, ASZZCNÓŁE na nowym : Uwagi do zamówienia : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czyli dobre jest tylko ó ![]() Pozdrawiam, Darek Ten post edytował dark7 22.06.2014, 23:24:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź kodowanie plików na serwerze docelowym, kodowanie (chyba używasz) bazy, tak na początek. Sprawdź wersję PHP, ale ogólnie zacząłbym od "danych" które starasz się umieścić na pdf.
Pozdrawiam Ten post edytował kpt_lucek 23.06.2014, 00:16:30 -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dane w bazie są w formacie UTF-8 , na stronach wyświetlane są ok , w nagłówkach mam też poustawiane UTF8.
Czcionka do wyświetlania też ok bo na starym serwerze mam taką samą. Może ktoś mógłby mi podrzucić jakąś swoją w utf8 do testów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:19 |