![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zaprojektowałem layout strony miejskiego przedsiębiorstwo komunikacji.
Przy projektowaniu wzorowałem się na standardach Metro UI. Założenia były takie, aby strona była nowoczesna i czytelna. Nie sugerujcie się rozmazanym zdjęciem budynku w górnej części - będzie wymienione. ![]() Proszę o oceny, wszelkie propozycje mile widziane ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dlaczego wrzucasz zdjęcie a nie link ?
Jako programista w fachu, oceniam layout - na podstawie zrzutu, 5/10. Ocena zawyżona z uwagi na fakt, że layout jest dokładnie taki jak 90% wszystkich polskich serwisów internetowych branży komunikacji miejskiej - zatrzymanych w epoce minionego wieku. Jest bo jest, z pewnością się odnajdę szukając na szybko informacji, ale żeby być zachwyconym w 2014 roku z takiego wyglądu strony ... ? stąd też moja nautralna ocena. Ani trochę nie wyróżnia się z szeregu pozostałych tego typu stron. Fajnie ze wspomniałeś o metro UI, szkoda tylko że nie przełożyło się to na jakość graficzną strony. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pracuję jeszcze nad drugą wersję, stąd nie tworzyłem jeszcze kodu, bo nie wiem która wersja będzie zaakceptowana.
Wiem, że cały efekt Metro UI skupia się w menu, w środkowej części powinienem zastosować coś innego niż wycieniowany blok tekstu. Myślałem też o wyrzuceniu topa strony (nad menu) i zastąpić prostokątnym slideshowem. Tylko nie wiem czy to się przyjmie. Generalnie to przeglądałem różne strony o tematyce komunikacji miejskiej i rzeczywiście mało się wyróżniają. Dlatego proszę was o pomoc, co tutaj zmienić, aby nadać tej stronie nowoczesny wygląd. Jeśli znacie jakieś strony wykonane w Metro UI to podajcie adresy, pomijając stronę Microsoftu. Ten post edytował Solaris2001 21.06.2014, 20:47:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Finalny projekt:
http://www.mpkostrowiec.com.pl/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie mi się podoba. Prosta, czytelna.
Zmieniłbym tylko hover w menu na niebieski bo ten kolor nie pasuje o czegokolwiek. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie siedzi mi ten cały ścisk na górze - logo / menu / baner i prawa kolumna - jakby całość jedna na drugiej siedziały.
Podstrony : tutaj brak wyróżnienia że lewa kolumna to submenu - całość za duża, optycznie wszystko się zlewa, brak oddechu w treści, nagłówkach, grafikach etc... Cień pod całym contentem z tłem szarym pachnie latami 90' |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:26 |