![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 15.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej,
Mam problem z kodem w rejestracji a dokładnie nie mogę się zarejestrować, ciągle wypisuje mi "Nie udało sie zapisać danych w bazie" oraz nie porównuje haseł czy sa poprawne. Siedziałem nad kodem trochę czasu i nie potrafię znaleść błędu, dlatego proszę o pomoc. Kod połaczenia z bazą oraz rejestracji. Kod <?php // Dane do logowania $wynik=mysql_connect('mysql','user','haslo'); if (!$wynik) die ("Nie mozna się połączyć z HOSTEM". mysql_error()); $wynik2=mysql_select_db('baza'); if(!$wynik2) die ("Brak połączenia z bazą". mysql_error()); ?> Kod <?php
include_once("../ENGINE/DB_Connect.php"); //Rozpoczęcie sesji session_start(); //krótkie nazwy zmiennych $login=filtruj($_POST['login']); $haslo=filtruj($_POST['haslo']); $haslo2=filtruj($_POST['haslo2']); $email=filtruj($_POST['email']); $ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR']; //Funkcje function filtruj($zmienna) { if(get_magic_quotes_gpc()) $zmienna = stripslashes($zmienna); return mysql_real_escape_string(htmlspecialchars(trim($zmienna))); } // Rejestracja if ($_GET['action'] == 'reg') { if($haslo2==$haslo) { if(!mysql_query("SELECT * FROM 'User' WHERE login='$login', email='$email' ")) { mysql_query("INSERT INTO 'User' SET login='$login', haslo='$haslo', email='$email' ip='$ip' ") or die ("Nie udało sie zapisać danych w bazie"); echo '<br><span style="color: green; font-weight: bold;">Zostałeś zarejestrowany '.$nick.'. Teraz możesz się zalogować</span><br>'; echo '<br><a href="logowanie.php">Logowanie</a>'; } echo "Przykro mi ale taki login jest już zajęty<br/><br/>"; } echo "Podane hasła nie są takie same <br/><br/>"; } ?> <!DOCTYPE html> <html lang="pl"> <html> <head> <title>xxx</title> <meta charset="UTF-8"/> <link rel="stylesheet" href="../CSS/styl.css"> </head> <body> <div class="TOP"> <header> </header> <div class"STRONA"> <div class="CENTER_Index"> <!--Logowanie--> <form action="register.php?action=reg " method="post"> Login<input type="text" name="login" required/></br> Hasło<input type="password" name="haslo" required/></br> Hasło 2<input type="password" name="haslo2" required/></br> E-Mail<input type="email" name="email" required /></br> <input type="submit" value="Zaloguj"/> </form> </div> <div class="RIGHT"> </div><!-- MENU_PRAWE--> </div><!-- strona--> </div><!-- CLASS TOP --> </body> </html> Ten post edytował Nikk 20.06.2014, 19:56:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 15.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie był jedyny błąd, jeszcze dodatkowo nie poprawnie się includowa'ł plik DB_connection wina hostingu?( nie wiem ) ale dziękuje za pomoc
![]() Ten post edytował Nikk 21.06.2014, 13:57:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 02:09 |