![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od dłuższego czasu pracuję przy użyci git'a i mam spory problem z podzieleniem kodu na 2 części (moduły).
Moja struktura katalogów: - project (frontend cms) - admin (backend cms) - public (public_html) Idealną sytuacją jest posiadanie cms w jednym repozytorium i dołączanie go jako submodułu do repozytoriów projektów jakie realizuję. Na chwile obecną nie wiem jak to zorganizować, a projekt nie może być submodułem w projekcie aplikacji - cms jest jeden a podpiętych pod niego aplikacji kilka. Całość obecnie stoi na Kohanej, projekt to projekt i w sobie ma jeden submoduł będący modułem, ale taka organizacja wymusza na mnie by kod Kohany był w repo aplikacji a nie cms'a. Może Wy radzicie sobie w jakiś zmyślny sposób z tego typu problemami? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze rozumiem ale chcesz tak:
Masz Projekt np "Zlewozwijarka maszynowa". To jest twój Main projekt. W katalogu projektu tworzysz 3 kat. które podałeś. Public podlega pod repozytorium całego projektu Project jako submoduł Admin też jako submoduł. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Idealnym dla mnie było by coś w stylu:
Projekt "Sklepu z kubkami na php.pl": - project - public (wszystko poza katalogiem cms - "public/cms") Cms i fw: - kohana/phalcon - cms_core - public/cms (bez reszty katalogów, tylko katalog "public/cms") I by projekt był główną częścią, a cms jego submodułem. Zapewniło by to możliwość dowolnych zmian w projekcie i cms'ie niezależnie. Nie chciał bym się rozbijać na więcej projektów, wystarczy że każdy projekt ma swoje repozytorium + repozytorium całego cms z podziałem na brouche (wersje cms). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej użyć git submodules i ten problem z katalogiem public/cms rozwiązać symlinkiem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to co opisałem na swoim blogu da Ci jakieś natchnienie:
http://dszymczuk.pl/blog/2014/tworzenie-pr...tawie-bazowego/ Też myślałem o submodułach, jednak on działają tylko w obrębie jednego folderu. A jeśli projekt ma więcej, to już kiszka. Ten post edytował IceManSpy 23.06.2014, 22:49:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:33 |