![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 1 Dołączył: 13.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam od 3 godzin krążę wkoło rozwiązania i mi umyka ... mam tabele (czynnosc) w której są:
user_id , pod_rodzaj , minuty ,imie,nazwisko,numer_tematu
w ten sposób pobieram sumę minut dla każdego użytkownika , i teraz głowię sie jak rozbudować to zapytanie aby dostać dla każdego użytkownika sumę minut dla pod_rodzaj = Biuro i pod_rodzaj != Biuro nstępnie za pomocą mysql_fetch_array chciałbym powsadzać sumy w komórki tabeli Prosze o naprowadzenie lub link do przykładu Pozdrawiam Wicek Ten post edytował wicek 17.06.2014, 18:50:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak? Ten post edytował Damonsson 17.06.2014, 16:42:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 1 Dołączył: 13.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko bangla jak należy
![]() dzięki za pomoc ofc + // NOWE ![]() To teraz mam podobny problem nie wiem ile może być pod_rodzaj chciałbym jednym zapytaniem wyciągnąć do nagłówków kolumn nazwy pod_rodzaj później dla każdego usera zsumować minuty poszczególnych pod_rodzaj i wypisać w odpowiednie kolumny. user_id|pod_rodzaj1|pod_rodzaj2|pod_rodzaj3 3 | 300 | 0 | 0 6 | 0 | 240 | 60 coś w tym stylu , próbuję samemu ale coś mi umyka. Możliwe że się nie da zrobić tego jednym zapytaniem i dlatego mam problem ![]() Z góry dzięki za odpowiedź. Ok udało mi się to w taki sposób rozwiązac niestety nie jest to jedno zapytanie... Jak by ktoś wiedział jak to urpościć chetnie posłucham ![]()
Ten post edytował wicek 21.06.2014, 10:41:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale zagadkę wymyśliłeś
![]() Spróbuj czegoś takiego, powinno dać dokładnie to czego oczekujesz:
Pamiętaj, że nie możesz użyć mysql_query bo wykona tylko 1. zapytanie (do pierwszego ; ). Powinieneś przejść na PDO lub MySQLi wspierające wiele zapytań. Gdybyś to chciał wykonać rzeczywiście jednym zapytaniem i użyć mysql_query, to jest to niemożliwe, jakby co. Albo ja się na tyle nie znam, też jest taka możliwość. Ten post edytował Damonsson 22.06.2014, 12:01:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 13:48 |