![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę ciężko wyszkukać takich rzeczy w google bo nie wiem nawet jak to sprecyzować.
Chciałbym mieć formularz, w którym wpisuje się zdanie w jedyne pole tego formularza i po kliknięciu WYŚLIJ przesyła do strony /strona2.php?id={id}&zdanie={zdanie} np. /strona2.php?id=Tomasz&zdanie=Ala%20Ma%Kota Id mam przeniesione z wcześniejszego linka (nie wiem czy to dobrez tlumacze ale pewnie wiecie o co chodzi) Taki pseudokod może zoobrazuje mój cel
Jak to zrobić żeby działało? Nie mam żadnej wiedzy z php (wszystko co mam to wiedza c++ z liceum)... Ten post edytował fardbleecker 16.06.2014, 20:07:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A po co ci to zdanie w linku? Skoro to jest formularz to czemu nie moze to byc wyslane normalnie po ludzku jak kazdy normalny formularz?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo mam dalej skrypt którego parametrami są zmienne z linku
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
to nie mozesz zmienic, by skrypt zamiast POSTem slal dane GETem?
|
|
|
![]()
|
|
ja na prawdę nie wiem o co chodzi (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
W Pliku nr 1 mam pobrana tabele z bazy danych i dodalem w każdym wierszu(w pętli) W Pliku nr 2 mam skrypt który wgrywa wartości do bazy
id2 (comment/zdanie2) dodałem bo chcialem abym w każdym wierszu mógł dodać komentarz. Oprócz tych ID1 ID2 mam też inne zmienne ale ukryłem bo nie są tutaj potrzebne. Myślałem że najłatwiej będzie dodać kolejny plik który będze przekształcał link z pliku 1 i dodawał końcówkę linka (z komentarzem) tak abym w 2gim pliku nic już nie zmieniał. Mam nadzieje że to co napisalem da się zrozumieć (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował fardbleecker 16.06.2014, 21:05:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:20 |