![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2012 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem mam kod, który powiększa, zmniejsza i przywraca do normalnego rozmiaru czcionke, tylko... no nie działa to jak powinno, mianowicie chodzi o to, że nie zaczyny od rzeczywistego rozmiaru elementów tylko z góry narzuca nie wiem czemu normalną wielkość o rozmiarze 14px czy jest ktoś w stanie pomóc mi to przerobić tak aby zaczytywało wielkość i dopiero od tej zaczytanej zmianiało rozmiar?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2012 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ogólnie fajne ale chodzi mi o to aby po wciśnięciu przycisku np A+, A-, A - to działało, na stronie są różne elementy o różnym rozmiarze czcionki, chodzi o to że jeżeli element ma font-size: 14px, a drugi (czyt. tytul) ma font-size: 20px to aby i jeden i drugi dostał +2 do font-size ( czyli pierwszy by miał 16px, a drugi 22px po zmianie ), a póki co to ten mój kod działa, że każdy z nich dostaje dokładnie taką samą wielkość... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak:
1. Podziel treść na klasy względem wielkości 2. Nazwy klas zapisz w tablicy 3. Na start - pętla po tablicy i zapis podstawowego rozmiaru dla danej klasy. 4. Przy zwiększaniu/zmniejszaniu tekstu - pętla po tablicy i format każdej klasy osobno. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Może tak: 1. Podziel treść na klasy względem wielkości 2. Nazwy klas zapisz w tablicy 3. Na start - pętla po tablicy i zapis podstawowego rozmiaru dla danej klasy. 4. Przy zwiększaniu/zmniejszaniu tekstu - pętla po tablicy i format każdej klasy osobno. Dobra podpowiedź myślę, tylko trochę nie wiem jak się za to zabrać, jak być mógł dać mi jakiś przykład jak to zrobić to będę wdzięczny |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A z którym punktem sobie nie poradzisz? Nie umiesz podzielić treści na klasy? A może nie umiesz utworzyć tablicy w js? Wszystko jest pokazane w pierwszym lepszym kursie javascript. A całą reszte masz w twoim skrypcie (pobieranie rozmiaru czcionki, zwiększanie/zmniejszanie). Napisz chociciaż kawałek i powiedz z czym masz problem - gotowego rozwiązania Ci nie podam.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 14:43 |