![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam aplikację w której cała 'magia' rozpoczyna się w katalogu web. Za pomocą htaccess zrobiłem pominięcie tego katalogu w url.
Strona wyświetla się bezpośrednio pod adresem: www.domena.pl (zamiast www.domena.pl/web) Problem pojawia się w przypadku panelu admina. Cała funkcjonalność znajduje się w katalogu web/admin/, zależy mi aby panel był dostępny pod linkiem www.domena.pl/admin/ Jak to 'przyciąć' w htaccesie ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 804 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/admin/.*$
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, ale nie pomogło. Może ujmę sprawę inaczej.
cała struktura aplikacji wygląda tak: /application /system /web ---|--admin ------|--admin.php ------|--katalogi ------|--pliki php ---|-- katalog x ---|-- katalog y Najlepiej byłoby gdyby po wpisaniu mojadomena.pl/admin/ przekierowało na plik admin.php Aktualnie jest zrobione przekierowanie wszystkiego na katalog web RewriteRule ^$ web/ [L] RewriteRule (.*) web/$1 [L] Z adminem próbowałem analogicznie, ale nie daję rady... Ten post edytował dav 17.06.2014, 07:36:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 804 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wygląda cały .htaccess ze zmianą powyżej?
Ten post edytował trueblue 17.06.2014, 07:58:11 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ten htaccess znajduje się w głównym katalogu, trochę z nim pokombinowałem, aktualnie wygląd tak:
RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/admin/.*$ RewriteRule .* web/admin/admin.php [L] RewriteRule ^$ web/ [L] RewriteRule (.*) web/$1 [L] |
|
|
![]()
|
|
A tak?
Kod RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/admin [NC] RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/web [NC] RewriteRule .* http://localhost/web/admin/ [L] RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/admin [NC] RewriteRule (.*) http://localhost/web/$1 [L] localhost zmień na właściwą domenę. Nie usuwaj wykrzykników. Ten post edytował trueblue 17.06.2014, 11:06:07 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok, przekierowuje mnie, tylko...
w url'u mam podaną ścieżkę mojadomena.pl/web/, a w przypadku admina mojadomena.pl/web/admin/ zależy mi, aby pomijać webw adresie: mojadomena.pl oraz mojadomena.pl/admin/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 05:02 |