![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 22.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
piszę pod Symfony 2.5. Od kilku godzin nie mogę rozwiązać problemu z walidacją formularzy. Postępuję zgodnie z http://symfony.com/doc/current/book/validation.html. Mam entity, tworzę plik validation.yml, w config.yml ustawiam: Kod validation: { enabled: true, enable_annotations: false} Czyszczę również cache - fizycznie usuwając katalog dev oraz poprzez c:cl --no-debug jednak plik jest całkowicie ignorowany przy walidacji. Nie znalazłem nigdzie słowa o tym, aby ten plik trzeba było ręcznie ładować, czy dodawać jakieś metody do entity, czy formularza.Zawartość pliku validation.yml: Kod MSC\TransactionBundle\Entity\Transaction: Plik validation.yml znajduje się w katalogu /src/MSC/Bundle/TransactionBundle/Resources/config/.properties: shortDescription: - NotBlank: ~ - Length: max: 64 maxMessage: todo3 longDescription: - Length: max: 255 maxMessage: todo4 executeDateAndTime: - NotBlank: ~ - DateTime: message: todo5 value: - NotBlank: ~ - Type: type: double message: todo6 MSC\TransactionBundle\Entity\TransactionCategory: properties: name: - NotBlank: ~ - Length: max: 64 maxMessage: todo1 description: - Length: max: 255 maxMessage: todo2 W czym problem? Aktualizacja Problem rozwiązany. Okazało się, że ścieżka do entity musi być tak naprawdę pełną ścieżką do pliku, nic nie można pominąć. Działające rozwiązanie: Kod MSC\Bundle\TransactionBundle\Entity\Transaction:
#... MSC\Bundle\TransactionBundle\Entity\TransactionCategory: #... Ten post edytował 404 15.06.2014, 19:45:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:10 |