![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak uruchomić polecenie:
w skrypcie php? Potrzebne mi jest to do resetowania ID poprzez przycisk na stronie. Z wykonaniem drugiego polecenia nie ma problemu, jednak pierwsze nie jest wykonywane i nie wyświelta się żaden błąd. Oba polecenia działają w phpmyadmin. Nie można korzystać z polecenia DROP przez php? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie nalezy resetować AUTO_INCREMENT.
2. Robienie DROP + ADD Column to bardzo głupi pomysł. 3. Jeśli już musisz zresetować AUTO_INCREMENT (a nie musisz), to używasz polecenia:
Na żywca przepisane stąd: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/alter-table.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A masz tabele t2 czy moze jednak uzytkownicy??
Zas za value to miales wstawic wartosc do jakiej chcesz zresetowac a nie tekst value.... Czemu nie nalezy tego robic? A czemu w ogole chcesz resetować ID? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wydawało mi się logiczne, że podstawiłem odpowiednie wartości, a nie ślepo wkleiłem kod
![]() Oczywiście, że podstawiłem za t2 nazwę swojej tabeli, a za value wartość liczbową. Gwoli ścisłości... Mam tabelę do której są dodawane nowe rekordy i niektóre stare usuwane. Dane te są wyświetlane na stronie razem z ID, a służy mi ono głównie do numerowania danych wyświetlanych w tabeli. Jednak chyba już wymyśliłem rozwiązanie. Nie wiem po co koniecznie hcciałem to przez ID jak mogę zwyczajnie w php numerowanie zrobić ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Wydawało mi się logiczne, że podstawiłem odpowiednie wartości, a nie ślepo wkleiłem kod Zas dla mnie logiczne jest, ze ID nie uzywa się do numerowania.... Sam wiec widzisz, że jednak dla początkujących uzytkownikow nie wszystko jest logiczne i ci bardziej doswiadczeni wolą się upewnić, że wszyscy nadają na tych samych falach ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:10 |