Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Zliczanie ilości $_POST o tej samej nazwie różniącą się ostatnią cyfrą
Marecki669

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
mam problem otóż mam formularz zamówienia i jest w nim do podania nazwa produktu domyślnie jest jedno pole ale jest funkcja dodająca dodatkowe jedno pole. Domyślne pole ma nazwę $_POST['product_name'], każde następne ma nazwę $_POST['product_name_+1']. Formularz ten przesyłam do pliku PDF jako tabela i teraz chcę zrobić że tyle ile jest tych pól z produktami tyle będzie wierszy w tabeli i problem polega na tym że nie wiem jak zliczyć ile jest tych produktów. Dodając że liczba produktów do dodania jest nieokreślona można dodawać wiele produktów.

Kod z formularza:
  1. $addOrder_local .= '<div id="p_scents"><label>Nazwa produktu:</label><br><input type="text" name="product_name" value="'.$_POST['product_name'].'"><br></div><br>';
  2. $addOrder_local .= '<a href="#" id="addScnt"><h4>Dodaj następny produkt</h4></a><br>';

Kod dodający następne pole
  1. $(function() {
  2. var scntDiv = $('#p_scents');
  3. var i = $('#p_scents p').size() + 1;
  4.  
  5. $('#addScnt').live('click', function() {
  6. $('<p><label for="p_scnts"><input type="text" id="p_scnt" size="20" name="product_name_' + i +'" value="" placeholder="" /></label> <a href="#" id="remScnt">Usuń</a></p>').appendTo(scntDiv);
  7. i++;
  8. return false;
  9. });
  10.  
  11. $('#remScnt').live('click', function() {
  12. if( i > 1 ) {
  13. $(this).parents('p').remove();
  14. i--;
  15. }
  16. return false;
  17. });
  18. });

Z góry dziękuję i pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.12.2025 - 05:34