![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam was.
Mam problem z internetem. Otóż od jakiegoś dłuższego czasu prędkość internetu zaczęło co jakiś czas spadać do zera. Ściągałem grę 7 GB i w trakcie tego ściągania (1,5 h) zauważyłem na wykresie dwa wielkie spadki prędkości. Po prostu z prędkości 3,7 MB poszło do 0 MB i zaczęło powolutku wzrastać - 10 sekund i znów leciało normalnie. Również nie raz mam tak, że odświeżam stronę i pokazuje, że nie udało się załadować strony (taki brak internetu). Odświeżam i działa - wydaje mi się, że to też właśnie ten sam spadek prędkości. Gdy zacznę używać przeglądarki - przeładują jakąś stronkę - to ściąganie spada do ~1,5 MB ale to chyba normalne. Aktualny internet mam 30 Mb/s z Multimedii. Wcześniej przy internecie 12 Mb/s modem się co jakiś czas resetował, ale to wtedy internetu nie było zawsze na parę minut. A aktualnie z nowym modemem wszystko jest okej. Router to tp-link tl-wr340g. Macie jakieś pomysły co to może być? Dodam, że zmiana internetu poszła na gorsze. Niby prędkość lepsza, ale wieczorami idzie jak krew z nosa. Filmik na youtube nie raz ładuje się z 10 sekund i nawet nie potrafi buforować się szybko. Wydaje mi się, że po prostu przenieśli mnie na inną sieć gdzie jest więcej ludu i dlatego są te wszystkie problemy. Będę musiał w końcu zadzwonić do nich. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:30 |