![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
co lepiej się uczyć / wybrać? Gotowe cmsy Wordpress, Drupal czy Symfony? Chodzi mi o to, aby rozwiązanie było elastyczne dla różnych złożonych mniej lub bardziej projektów (np. system fakturowania, sklep, portal itp). Nie znam tych gotowców, i czy one nie zamkną mnie w swoich sztywnych ramach? Mogę sie mylić, nie znam tych frameworków od podszewki. Czytałem troche o Symfony i wydaje sie być najkorzystniejszym rozwiązaniem. Prosze o rady. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Symfony,
co prawda nie dostaniesz gotowca jak w przypadku Wordpress'a, no ale jedno to framework, a drugie cms wiec teges ale masz za to gotowe znane, uzywane i ciagne wspierane bundle, wiec przykladowo logowanie i panel admina masz zalatwiony odrazu czy elastyczne? tak, a juz napewnoe bardziej od cms'ow Ten post edytował usb2.0 13.06.2014, 14:12:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko zależy od złożoności projektu który chcesz wykonać, a najlepiej to znac i frameworki i cmsy i uzywac tego co w danym momencie jest Ci potrzebne
![]() Ten post edytował rad11 13.06.2014, 14:14:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko zależy od złożoności projektu który chcesz wykonać, a najlepiej to znac i frameworki i cmsy i uzywac tego co w danym momencie jest Ci potrzebne ![]() ok, ale pytanie, czy jeżeli wykonam witryne za pomocą zaużmy: wordpressa, ale będe musiał rozwinąć panel cms wordpressa o jakiś moduł , funkjonalność czy da sie to ogarnąć? bo w symfony wydaje mi sie że będe bardziej "panem i władcą" tego co robie i w każdej chwili będe mógł rozwinąć projekt... czy dobrze główkuje? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy to bedzie framework czy cms, to pamietaj że to zawsze ten sam jezyk programowania i tu i tu mozesz byc panem i wladca.
Cytat ok, ale pytanie, czy jeżeli wykonam witryne za pomocą zaużmy: wordpressa, ale będe musiał rozwinąć panel cms wordpressa o jakiś moduł , funkjonalność czy da sie to ogarnąć? tak bedziesz mogl rozszerzyc. Ten post edytował rad11 13.06.2014, 15:15:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@rad11
piszesz jakby Symfony == Wordpress, a oczywiscie poprawny znak to > odpusc sobie cms'y, poza tym z Symfony sie duzo wiecej nauczysz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:23 |