![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zainstalowałem symfony 1.4 i go skonfigurowałem, następnie zaintalowałem MongoDB i teraz mam problem jak to ze sobą połączyć. Jak skonfigurować MongoDB pod Symfony 1.4? W internecie dość skąpo, a jak już to po angielsku. I jeszcze mam pytanie na boku. Gdy wchodzę do MongoDB pod adres http://localhost:28017/ i gdy kliknę np. w "listDatabases" to pojawia mi się komunikat:
O co chodzi? Jak wyświetlić listę baz? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No przecież dostałeś komunikat, że masz odpalić MongoDB z przełącznikiem --rest ?
Kod mongod --rest Wpierw zabij proces mongod: Kod killall mongod Piszę z palca, więc mogłem się pomylić. Ten post edytował matix 12.06.2014, 17:38:10 -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Te polecenia nic nie zmieniły, albo moja wiedza i umiejętności są tak niskie, że nawet nie dostrzegłem, że coś się zmieniło.
![]() Ale mniejsza, chyba można to pominąć? Jak doinstalowałem do Symfony 1.4 plugin sfMondongoPlugin to czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć teraz jak to ze sobą połączyć? W sensie: 1. Jest jakiś panel bazy MongoDB? Coś typu phpMyAdmin? Jeśli tak, to gdzie można dorwać adres albo jak go zdefiniować? 2. Jak skonfigurować połączenie z MongoDB z plikami Symfony? 3. W jakim pliku tworzyć same tabele do bazy i rekordy? Ten post edytował Dartam 16.06.2014, 12:13:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:25 |