![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2012 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pytanie, chciałbym zrobić szablon dla kogoś i zastanawiam się jak wczytywać odpowiednie teksty w odpowiednie miejsca, tak aby użytkownik nie miał ingerencji w kodzie. Chciałbym zrobić to na zasadzie includowania ale nie wiem za bardzo jak się za to zabrać... pomożecie? myślałem żeby zrobić w szablonie odpowiednie strony zawierające teksty, które można zmieniać i includować zawartość strony np. jest strona home, tam są 3 bloki z tekstem jeden po lewo drugi po środku a trzeci po prawej, chciałbym aby do bloku po lewo includować tekst np z podstrony blok1, Tytuł również się przyda includować Z góry dziękuje za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Poczytaj o MVC i może bazach danych...
Co to w ogóle znaczy includować teksty? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2012 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Poczytaj o MVC i może bazach danych... Co to w ogóle znaczy includować teksty? includować - załączać. Tak aby w danych miejscach użytkownik strony mógł zmieniać treść np. na stronie mam 3 bloki obok siebie - po lewo, po srodku, po prawo i tytul oraz tekst kazdego z nich zalaczany jest do strony glownej - moga to byc wpisy badz oddzielne strony, tylko jak konkretne tresci wyswietlac w konkretnych miejscach? Rozwiązałem problem sam, wystarczył ten kawałek kodu, który wklejam poniżej dla potomnych ![]() $my_id = 123; $post_id_123 = get_post($my_id); $title = $post_id_123->post_title; $content = $post_id_123->post_content; echo $title; echo $content; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:36 |