![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy mogę utworzyć instancję modelu poprzed podanie obiektu wiersza zwróconego przez DB::select ?
Pozdrawiam. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj,
Prosto z dokumentacji: "The select method will always return an array of results.". Za to ponownie w dokumentacji masz: Retrieving A Single Row From A Table:
No chłopie, ja wiem, że można trochę mieć lenia, ale znalazłem to w dokumentacji w góra 20 sekund... Ten post edytował matix 12.06.2014, 18:30:07 -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzę, że nie potrafisz przeczytać treści tematu a posądzasz mnie o nieczytanie dokumentacji.
To teraz Ci łopatologicznie wytłumaczę, o co mi chodziło Cytat $user = new User; $user->createFromRow( DB::selet( 'SELECT * FROM users WHERE id = 5' ) ); To co ty "zaproponowałeś" nie tworzy instancji modelu (models/User.php) tylko jego 'imitację', nie mam dostępu do metod, a ja bym po prostu chciał utworzyć instancję modelu poprzez podanie obiektu (to co zwraca DB::select) a nie poprzez metodę 'find' JUŻ ZNALAZŁEM ROZWIĄZANIE. Ten post edytował mrWodoo 13.06.2014, 12:18:06 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 16:47 |